- Kom til byen på sykkel

sykkelglede: Bjørn Aselsen (f.v.), Eli Jeanette Olsen og Sturla Bangstad er sammen om sykkelfesten rundt årets Arctic Race. Foto: Tina Eilertsen

Onsdag 9. august åpner Arctic Race sykkelfesten i Harstad. Da skal sentrum koke av sykkelfrelste store og små.

Oppfordrer til folkefest:

Arrangementskomiteen oppfordrer små og store til å sette av tida i sentrum denne augustdagen. Pogrammet rundt lagpresentasjonen og festen rundt er klart. Et program som passer alle, enten du har sykkeldilla eller ei, ifølge Sturla Bangstad i Harstad Cykleklubb. Folkerittet Arctic Challenge er klubbens bidrag til sykkelfesten, og har i år ei lang og ei kort løype.

– Tida er ikke avgjørende

– Foruten femmilsløypa rundt Kvæfjord legges det opp til ei mer familievennlig løype gjennom Kilhus, Møkkeland og Ervik. Alle kan delta, også med elsykler, sier han, og presiserer at denne dagen er det ikke tida som teller.

– Folk deltar med det utstyret de har, tida er ikke avgjørende. Det viktigste er å prege byen vår med skikkelig sykkelglede. Begge rittene starter ved Tine på Sama, og har målgang ved Sparebank1 i Gågata. Dermed håper vi at alle, både deltakere og publikum, ender opp i sentrum og får med seg folkefesten. I samarbeid med kommunen skal vi legge til rette for dusj og toalettforhold, sier han.

Nordnorske artister

Lagpresentasjonen vil finne sted på torvet, der det også er duket for sykkelshow med konsert og underholdning på utescene og storskjermer.

– Det er for tidlig å røpe noen navn, men i tillegg til sykkepersonlighetene kan vi love nordnorske og lokale artister som passer for hele familien, sier arrangementets prosjektleder Eli Jeanette Olsen og næringssjef Bjørn Akselsen. De håper og tror på full trøkk, og oppfordrer også sentrumsbutikkene til å kjenne sin besøkelsestid.

Kom på sykkel

– Harstadfolk er vanligvis flinke til å stille opp når noe skjer. Mange er kreative, organiserer seg og danner egne rittlag. Det er heller ikke få som kommer tilreisende. Alle hoteller er fullt belagt, vi jobber allerede med alternative losjier, sier de, og legger til at noen av byens parkeringsplasser vil være stengt denne dagen. Blant annet ved kinoen og store deler av havneområdet.

– Disse områdene er satt av til lagenes teambusser. Det ideelle er at folk kommer på sykkel. Det er jo tross alt sykkelfest.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Ønsker at matmarkedet flyttes

Næringsdrivende i sentrum ønsker matmarkedet hjertelig velkommen. Men håper de ikke okkuperer parkeringsplassene ved busstorvet i fremtiden.

Juksastevnet på Grytøy 2017:

Fredag braker det løs

Når sjørøverne kommer til båthavna på Lundenes fredag, blir det starten på en helg med liv og røre på Grytøya.

Ønsker at matmarkedet flyttes

Næringsdrivende i sentrum ønsker matmarkedet hjertelig velkommen. Men håper de ikke okkuperer parkeringsplassene ved busstorvet i fremtiden.

Juksastevnet på Grytøy 2017:

Fredag braker det løs

Når sjørøverne kommer til båthavna på Lundenes fredag, blir det starten på en helg med liv og røre på Grytøya.

Fiskeridikretoratet ønsker tips:

Rømt laks i Nordland

Krig og kjærlighet på liv og død

Løytnant Helene Hilmarsen holder et gripende foredrag fredag under juksastevne på Grytøy

Søkere på skoleplass fikk svar

I dag har nær 600 søkere på skoleplass i den videregående skole i Nordland fått svar fra fylket.

Mange stikker av etter å ha kjørt på dyr

Hver sommer opplever bønder at dyr på beite blir påkjørt, uten at bilistene varsler om det.

Edvald Boasson Hagen klar for ARN

Etappevinner i Tour de France, Edvald Boasson Hagen stiller på startstreken i Arctic Race of Norway2017.

Må krysse trafikkert vei uten gangfelt

– Hvor mye kan det koste å lage et gangfelt for å trygge skoleveien til barna våre, spør trebarnsmor Marian Grande Holte.

De nye signeringene har ankommet Harstad:

– Med oss vil Medkila være et bedre lag

Tirsdag kveld trente for første gang Medkilas fire nye spillere sammen. Nysignering Jenna McCormick mener at de nye signeringene vil gjøre Medkila sterkere.