Før gjenåpningen av F2 skal det gjennomføres en storstilt oppussing til om lag 20 millioner kroner. Går planene igjennom legges det opp til landingsplass for helikopter på taket av hotellet.

Dette røpet Knut -Eirik Dybdal, Sverre Utvåg og Alf Hansen da de onsdag presenterte planene med ordfører Marianne Bremnes, ordfører Dag Sigurd Brustind i Ibestad kommune, Bente Steien i HeliTeam og daglig leder Terje Hansen i Andørja Adventure til stede.

Enkelt, moderen og teknologisk

– F2 åpner med 90 rom til sommeren 2018. Da skal hotellet ha gjennomgått en betydelig modernisering og opp-freshing, og fremstå som det enkle, moderne og teknologiske hotellet, forteller Dybdal.

– Gjestene skal selv sørge for inn- og utsjekking etter behov. Andre nødvendige behov som for eksempel bespisning kan bestilles og enten leveres på rommet, eller man kan benytte frokosttilbudet som i dag finnes på Scandic, ett steinkast unna.

Opplevelseshotell

– Vi ønsker at F2 skal fremstå først og fremst som et opplevelseshotell, der gjestene kan bestille og benytte seg av de mange tilbudene som finnes i området, enten det er snakk om vinter- eller sommeraktiviteter i regionen rundt oss.

– Disse kan de i løpet av få minutter kunne nå ved hjelp av helikopter fra helipaden som planlegges på taket, sier en entusiastisk Knut- Eirik Dybdal.

Enormt potensial

Nordic-direktør Sverre Utvåg sier optimismen som råder i Harstad er en medvirkende årsak til at de nå igjen velger å øke satsingen på hotellvirksomhet.

– Harstad har stått mer stille på turisme i de senere årene enn for eksempel Lofoten og Tromsø. Her ligger et enormt potensial i forhold til vekst i årene som kommer. Med 70 prosent belegg på byens hoteller betyr det at det i perioder er nærmest umulig å skaffe seg et hotellrom i Harstad.

120 hotellrom

– Vi tror også på en vekst innen forretningstrafikken fremover. Derfor ser vi at mulighetene for å drive et forretningshotell i forbindelse med utbyggingen på Larsneset som gode. Her ser vi for oss et hotell med 120 rom som sammen med våre ønsker om leiligheter, butikker, kino og bibliotek vil passe godt inn i dette konseptet, sier Utvåg.

Onsdag varslet Nordic gjennom tiltakshaver Kjøpesenter Nord, varsel om oppstart av detaljregulering for Larsneset.

hotell: Alf Hansen, Knut-Eirik Dybdal og Sverre Utvåg i Nordic håper planene som Kjøpesenter Nord har på Larsneset går igjennom med nytt 120 roms hotell. Foto: andreas Isachsen