Et enstemmig formannskap bevilget tirsdag 650.000 kroner til å gjennomføre den offisielle lagpresentasjonen av Arctic Race of Norway (ARN).

– Her må vi gripe begeistret anledningen og ta tak, sa en entusiastisk varaordfører Maria Serafia Fjellstad.

En investering

Hun ser på beløpet som en investering og markedsføring av Harstad som kommunen og næringslivet får rikelig igjen for.

– Det handler om å bli synlig for norske og internasjonale turister. Harstad kommune er så heldig at vi får lov til å være vertskommune for Arctic Race of Norway. Da skal vi jammen meg gjøre det beste ut av det, sa Fjellstad.

Også ordfører Marianne Bremnes var opptatt av å ta godt vare på den ærefulle rollen som verftskommune for sykkelrittet.

TV-effekt

Og at TV-overføringene fra det populære sykkelrittet har hatt virkning, er hun ikke i tvil om.

– Jeg snakket med den kanadiske ambassadøren under Arctic Art Summit. Han hadde kamerater hjemme som hadde fulgt rittet i nord, og som nå selv ville hit for å se det selv. Det er viktig å ta rollen som fødebyen for Arctic Race of Norway.

Også Per Pedersen (KrF) mente det var naturlig at Harstad tar på seg en større rolle i og med at det var i byens nærhet ideen til rittet ble født. Marie Modal (H) omtalte arrangementet som en fantastisk happening for Harstad.

Konsert

Og hvis det kan kalles kritiske røster, så var det Frps to representanter som sto for det.

Eivind Stene og Jostein Rasmussen viste til at det var mye penger som skulle brukes i løpet av noen timer.

– Vi må kunne diskutere om man kan klare seg med mindre, sa Stene, som understreket at han på ingen måte var negativ til Arctic Race.

Rasmussen mente også det var snakk om mye penger for underholdning i noen få timer, og ba om å få se regnskapet etter folkefesten.

Arctic Race of Norway 2017 har tildelt Harstad rollen som arrangementssted for rittets offisielle åpningsseremoni. Lagpresentasjonen organiseres av ARN og vertskommunen i fellesskap. Det blir folkefest på torget, en liten konsert og presentasjon av teamene som deltar i rittet. Pluss mye mer.