Det er til tider nærmest umulig å oppdrive et hotellrom i Harstad. For liten kapasitet er årsaken til at flere kurs og konferanser ikke legges til byen, ifølge Gro Dagsvold i Visit Harstad.

Hun nærmest jubler da Harstad Tidende forteller henne at Nordic gjenåpner med 90 rom på F2 i 2018, og at det planlegges et nytt hotell på Larsneset med 120 rom.

Fortvilte besøkende

– Det er til tider et prekært behov for hotellrom i Harstad. Stadig oftere opplever vi fortvilte besøkende som ikke finner overnattingsmuligheter ved byens tre hoteller.

– At behovet for flere hotellrom er til stede er åpenbart. Derfor er det flott at både Thon og Clarion Collection har planer om å utvide med flere rom.

– At nå også F2 gjenåpner, og et mulig nytt hotell realiseres på Larsneset, vil kunne bety at vi da blir i stand til å ta imot langt flere og større kurs, konferanser og arrangementer, sier Dagsvold.

280 flere rom

Per i dag har Clarion Collection 75 rom, Thon har 140 rom, mens Scandic har 117 rom, totalt 332 rom. Dersom den planlagte økningen av hotellrom blir fullt ut realisert vil det bety 280 flere hotellrom i Harstad løpet av de nærmeste årene.

Avlyser turen til Harstad

–Når vi vet at et enkelt arrangement, som for eksempel sist vinters junior-NM på ski, fyller alle hotellrom pluss alt av øvrige overnattingsmuligheter i hele regionen i fire dager, er det ikke andre muligheter for forretningsreisende enn å avlyse turen til Harstad. Under dette arrangementet måtte vi ta i bruk overnatting i blant annet det gamle søsterhjemmet, Heggenkollen, Rivermont og Nobelgården for å klare å gi alle en seng å sove i, sier Dagsvold

Altkapasitet tatt i bruk

–I august er det både Arctic Race of Norway og friidretts-NM for juniorer samme uka. Alt av tilgjengelig hotellkapasitet er for lengst tatt i bruk, og vi har allerede måtte si nei til flere henvendelser.

–Vi opplever at det er et stadig større press på overnatting store deler av året som følge av en økt strøm av vinter- og sommerturister, derfor ønsker vi alle planer om økt hotellkapasitet velkommen, sier Dagsvold.