Bildet som først ble delt som en bekymringsmelding av Tony Myhre fra Myre ble fort spredt til veterinærsider på Østlandet, og så startet kronerullingen. Folk ønsket å bidra for at katten skulle få en operasjon, og på under ett døgn kom det inn over 50.000 kroner. Dette har resultert i at katten har fått time allerede på tirsdag.

Tok vare på katten

Torsdag la Tony Myhre ut ei melding på Facebook, med et bilde av en katt som hadde et byll på ene øyet. Det vakte stor bekymring først på Myre, og så i hele Lofoten og Vesterålen.

Han hadde vist om katten, og prøvd å finne tak i den og eieren. Torsdag fikk han en telefon fra en kompis, som sa at han hadde funnet katten.– En kompis ringte meg og a at han hadde funnet den. Jeg hentet katten og fikk den i bur før jeg tok den med til dyrelegen. Hun ble så tatt vare på av dyrebeskyttelsen, forklarer Myhre.

– Det er helt vilt!

Dyrebeskyttelsen i Lofoten og Vesterålen mottok pasienten torsdag kveld. Alternativene var at katten måtte få operasjon, eller at den måtte avlives. Dyrebeskyttelsen startet dermed en kronerulling på sin Facebookside, og det har tatt helt av.

Over 50.000 kroner kom inn på konto på under et døgn, og leder i Dyrebeskyttelsen i Lofoten og Vesterålen, Bodil Hanssen, er målløs over responsen.– Det er helt vilt. Folk har virkelig engasjert seg, og gitt penger slik at katten kan få en operasjon. Allerede tirsdag morgen reiser en av våre frivillige til Harstad, ettersom at den i Vesterålen som har kompetanse til å gjøre en slik operasjon ikke er her nå, sier hun.

Stort engasjement

De fikk fort inn nok penger De innnformerte om dette, men folk fortsatte å sende inn penger.

– Vi engasjerte hele Lofoten og Vesterålen, men hele landet hev seg på. Vi har nå opprettet en snapchatkonto hvor folk kan følge med på utviklingen, og vi blir å oppdatere folk via Facebooksiden vår, forteller hun.

Stolt av regionen

Det vites ikke om katten har noen smerter på grunn av øyet, og det får de ikke vite før senere.

– Vi vet kke om katten har det vondt eller ikke, men har fått smertestillende. Det vi vet er at hun er blind på det øyet. Hun er så snill og god, og gir ikke tegn til smerte. Men en katt som bærer smerte kan ignorere smerten, forteller hun.

Hanssen er helt målløs over det store engasjementet i hele Norge, og får ikke takket nok.– Jeg har ikke ord. Jeg er helt målløs. Herregud, det er så fantastisk. Jeg er virkelig stolt over å være lofoting og vesteråling. Jeg får ikke takket folk nok. Vi blir å oppdatere alle som ønsker å følge med på katten, avslutter hun

Foto: Privat