Fylkesrådet i Nordland bevilget tirsdag to millioner kroner til en ekstra planressurs i Tjeldsund kommune. Bakgrunnen til dette er at den lille kommunen påføres store utbyggingsoppgaver i forbindelse med brannskolen på Fjelldal og Forsvaret i Ramsund.

Som kjent skal brannskolen utvikles til en egen campus i forbindelse med at det blir en fagskole. I Ramsund blir det også store utbygginger, i forbindelse med den nye forsvarsplanen.

Ekstra planressurs

Nå får kommunen muligheter til å få ekstra planressurser.

– Meningen er å ansette en person som skal bistå kommunen i reguleringsarbeidet. Blant annet haster det med å få regulert inn boliger for studenter og lærere på Fjelldal, sier leder for Tjeldsund Arbeiderparti, Evald Joakimsen.

Han er nå glad for at arbeidet som lokalpartiet har lagt ned i denne saken, nå har fått en lykkelig slutt.

– I kveld møtes vi til en sommeravslutning, før vi går inn i valgkampen. Dette er en fin sak åta med oss inn i ferien, sier han.

Joakimsen unnlater ikke å gi ros til hele regionen for å ha støttet opp om søknaden til fylkesrådet.

– Spesielt vil jeg nevne Kari-Anne Opsal og et samlet Harstad kommunestyre for støtten. Det er klart at dette har medvirket til at fylkesrådet bevilget de to millionene, sier lokalpartilederen.

Viktig region

Fylkesrådsleder Thomas Norvoll sier at fylkesrådet har merket seg engasjementet fra Tjeldsund og regionen for øvrig.

-Vi har også merket oss den store aktiviteten i Ofoten-regionen. Vi ønsker at kommunene der for mest mulig ut av dette, sier han.

Han sier at fylkesrådet ikke har lagt vekt på at Tjeldsund om to år, sannsynligvis blir en del av Troms.

-Vi tenker ikke slik. Region- og fylkesreformen er nok mindre angstbitersk enn folk tror. Vi ser på Tjeldsund som en viktig kommune, som uansett vil bli en nabokommune, i årene fremover. Vi vil gjerne bidra å styrke regionen, sier Norvoll.