–Et helt forkastelig forslag

Larsen medgir at han har kjent til planene en stund. Han mener forslaget bør legges dødt først som sist, og ser ingen logikk i å slå sammen de tre skolene til en felles stor videregående skole.

– Dersom det blir noe av disse tankene er det en ren sentraliseringsprosess som jeg ikke kan tenke meg at verken Fylkesrådet eller Fylkestinget støtter opp om. Det står definitivt ikke i stil med fylkesrådets tiltredelseserklæring der det ble sagt at man ønsket å videreføre dagens desentraliserte skolestruktur i fylket, sier Larsen og fortsetter:

Elevtallet har økt sterkt

– Jeg ser at det kan være fordeler ved å slå sammen Stangnes og Heggen, men å rive opp en velfungerende skole som i tillegg har hatt en sterk økning i elevtallet, henger ikke på greip.

– De senere årene har Rå årlig hatt nedleggingsspøkelset hengende over seg, og både blant ansatte og elever har usikkerheten rundt skolen fremtid skapt frustrasjon. Det har blant annet bidratt til at elevtallet har svingt fra år til år. I år har det imidlertid vært en sterk økning i søkergrunnlaget, og både idrettslinja og kokkeopplæringen har sjelden hatt så mange søkere. I tillegg er fraværsstatistikken blant de laveste i hele fylket, og skolen opplever svært lite frafall av elever, sier Larsen.

Samfunnsøkonomisk

Han stiller også spørsmål med motivet for å samle tre skoler til en stor skole.

– Jeg tviler meget sterkt på at det er god samfunnsøkonomi å slå sammen de tre skolene, og er det en naturlov at alt skal samles på kaia i Harstad, undres Larsen, som peker på forslaget som Harstad Skipsindustri nylig la fram om å legge en framtidig videregående skole like ved Statoils nye kontorbygg på Kaarbøtomta.

Umulig å videreføre

– Jeg ønsker ikke å rope ulv-ulv og skape uro rundt noe som foreløpig bare er vage planer. Derfor ba jeg under torsdagens kommunestyre i Kvæfjord alle partier om å følge med framover jobbe internt for å hindre at Rå igjen blir utsatt for nedlegginsspøkelse dersom planene skulle bli reelle.

– I mellomtiden må vi stå sammen og markedsføre Rås fortreffelighet, og med full styrke bevise at det vi får til her er noe som er så godt som umulig å videreføre ved en stor skole lagt til Harstad, sier Torbjørn Larsen.