Det sier daglig leder John Angelsen i Brygga Utvikling. Tilbudet ser i korthet slik ut: Enten legger kommunen 21 millioner kroner på bordet og overtar hele eiendommen. Eller så sier politikerne ja til forslaget om å flytte Gammelbrygga til ei nærliggende tomt. Det siste tilbudet inkluderer dessuten et flyttetilskudd på 1 million kroner.

Ingen forpliktelse

At ordfører Bremnes har forhåpninger om at Brygga Utvikling vil redusere sitt priskrav, kommenterer Angelsen slik:

- I utgangspunktet driver vi ikke denne type forhandlinger gjennom avisa. Men vi har ingen planer om å selge eiendommen til en betydelig lavere pris enn vel 20 millioner. Uten en salgssum i denne størrelsesorden, eller at Gammelbrygga kan flyttes eller rives, vil tida gå. Uten at noe skjer.

At Brygga Utvikling sa ja til kommunens utspill om at partene skulle oppnevne hver sine takstmenn, betyr ikke at Angelsen & Co har forpliktet seg til å akseptere de takstene som eventuelt måtte komme på bordet.

Kan vente

Angelsen minner ellers om at kommunen for noen år siden fikk tilbud om å kjøpe Gammelbrygga og den om lag ett mål store tomta for 15 millioner kroner. Ei tid etterpå ble det utarbeidet en takst som anslo verdien til 19,5 millioner, forutsatt at eiendommen kunne utnyttes til boligformål.

Kommunestyrets vedtatte sentrumsplan innebærer at det er nedlagt rivningsforbud for Gammelbrygga i tre-fire år framover.

- Vi har tid og råd til å vente. Hvilke muligheter som kan dukke opp i framtida, vet ingen. Men prisen på denne svært attraktive tomta vil sannsynligvis bare stige og stige i årenes løp, såfremt den gjennom politiske vedtak gjøres byggeklar, påpeker John Angelsen.