Dette var svaret Høyres utålmodige gruppeleder Marie Modal fikk fra Marianne Bremnes da ordføreren i torsdagens møte i kommunestyret ble bedt om en statusrapport om den betente Gammelbrygga-saka.

Er partene kommet nærmere hverandre? Kan utviklinga av denne delen av sentrum snart komme i gang, lurte Modal.

- Ordførerens svar gjorde meg ikke noe klokere. Jeg synes det er en merkelig mangel på åpenhet rundt en prosess mange er opptatt av, sier Modal i en kommentar til Harstad Tidende.

Hun hadde i det minste forventet at tallene fra Tormod Hardersen, kommunens oppnevnte takstmann, kunne blitt presentert for kommunestyret.

Intet hemmelighetskremmeri

18. mai ble Hardersens utkast oversendt til den takstmannen (Norsk Byggkontroll) som er oppnevnt av Gammelbryggas eier. Ifølge ordfører Bremnes foreligger det ikke noen tilbakemelding fra Norsk Byggkontroll.

Både ordføreren og rådmann Hugo Thode Hansen avviser bestemt alle antydninger om hemmelighetskremmeri og manglende åpenhet overfor kommunestyret og innbyggerne.

- Ingen av oss har sett eller kjenner innholdet i Hardersens første utkast, understreker Bremnes og Hansen.

Opplegget framover er at de to takstmennene skal forsøke å komme fram til to omforente takster. I den ene vurderes eiendommens verdi dersom eierne kunne revet brygga og oppført sitt planlagte boligprosjekt.

Den andre taksten vil si noe om verdien dersom kommunestyrets flertall står fast ved sitt vedtak om å nekte rivning av Gammelbrygga.

Bare tida vil vise om partenes takstmenn kommer fram til enighet. Det er også usikkert når de omforente takstene kan foreligge. Lite tyder på at det vil skje før sommerferien.