– Artigere å være ordfører nå

Etter å ha levert det beste resultatet siden tildig på 1990-tallet, håper ordfører Larsen at Fylkesmannen omsider stryker kommunen fra den lite hyggelige Robek-listen.

–Ansatte og politikernes ære

– Jeg legger ikke skjul på at det er langt artigere å være ordfører nå enn for to-tre år siden. Når det er sagt er det ikke min ære alene at vi har klart å snu økonomien i kommunen.

Det skal først og fremst ansatte og politikerne i kommunestyret ha æren for.

– De ansatte har taklet de nødvendige omstillinger og innstramminger på en forbilledlig måte. I tillegg har et samlet kommunestyre vist ansvar og innsett at nødvendige innsparinger måtte gjøres.

– At vi nå forhåpentligvis er kvalifisert til å komme ut av Robek er naturligvis en lettelse, samtidig som å være der har betydd at vi har måttet snu alle steiner for å redusere utgiftene og øke inntektene.

Finne et akseptabelt nivå

– At vi valgte å innføre eiendomsskatt er en viktig bidragsyter til at vi har kommet ovenpå økonomisk. Hvorvidt vi har det ideelle nivået på denne må vi se nærmer på.

– Jeg tror ikke vi greier å avskaffe eiendomsskatten, men heller se om vi kan finne et nivå på denne som ikke bidrar til at den økes utover dagens 5 promille, sier Larsen.

HMS- pris for 2016

Han er også svært godt fornøyd med sykefravært i kommunen på 9,6 %, som er det laveste siden 2007.

– Det er utrolig positivt å registrere at vi greier dette, ikke minst med tanke på de tøffe omstillingene vi har vært igjennom. Det står stor respekt av de ansattes innstilling og innsats gjennom de vanskelige tidene vi har opplevd.

– Vi har også hatt fokus på å ta vare på våre ansatte gjennom denne prosessen. Derfor var det ekstra hyggelig at kommunen mottok HMS- prisen for 2016 på bakgrunnen av den jobben som er gjort for å ivareta de ansatte, sier Torbjørn Larsen.