Hensikten med planen, som planutvalget får på bordet i neste uke, er å endre formål fra næring til boliger og bidra til at hele Medkila-området «utvikles videre til et godt boligområde, der de nye boligfeltene spiller på lag med allerede etablerte boligmiljøer,» skriver rådmannen.

Planen skal legge til rette for variert bebyggelse som spenner fra frittliggende eneboliger til småblokker og terrassehus.

HSI-utviklere står bak

Reguleringsplanen er utarbeidet av A3 Arkitektkontor AS på vegne av tiltakshavere Medkila Eiendom AS og Bygg- og eiendomstjenesten i Harstad kommune.

Medkila Eiendoms styreleder er Erik Knutssøn Løfsnes, som også er styreleder i HSI Eiendom (Harstad skipsindustri) og Medkila Omsorgsboliger. Sistnevnte selskap forsøker i disse dager å selge Statoil-bygget i Medkila til Harstad kommune.

– Området har ikke fått den utvikling som opprinnelig var tenkt, til næring og offentlig virksomhet. Dette forsterkes nå ved at Statoil er flyttet fra Medkila. Beliggenheten, omkranset av attraktive boligområder, gjør det naturlig å utvikle området til boliger, mener rådmannen.

Med unntak av det tidligere administrasjonsbygget til Statoil, er området hvor boligene tenkes oppført ubebygd.

Kommunen på lag

I saksfremlegget står det at Medkila Eiendom «i samråd» med kommunen, er kommet frem til at det bør bygges boliger i området.

– Statoil flyttet fra Medkila til nybygg i sentrum i februar 2017. I den forbindelse har selskapet Medkila Eiendom AS overtatt de to store næringstomtene Statoil hadde i Medkila. I samråd med Harstad kommune er man kommet til at det er fornuftig å videreutvikle Medkila som boligområde. Det innebærer at næringsarealene, men unntak av tomta til dagens Statoil-bygg, omreguleres til boligformål. Videre reguleres kommunale eiendommer innenfor planområdet til boligformål, står det i saksfremlegget til rådmannen.

Fem lekeplasser

Det er regulert fem lekeplasser med forskjellig størrelse integrert i boligområdene. Samlet areal på disse er 4.300 kvadratmeter.

– Av hensyn til trafikksikkerhet, er det i planbestemmelsene satt rekkefølgekrav om at rundkjøring på RV 83 i Medkila-krysset og gang og sykkelvei langs Mølnholtet skal være etablert før det gis brukstillatelse for nye boliger i planområdet. Begge tiltakene inngår i Harstadpakken. Opparbeidelse av gang- og sykkelvei er startet.

Administrasjonen tilrår at forslaget legges ut til offentlig ettersyn.