Det skjedde onsdag i Fjelldal samfunnshus at de to kommunestyrene møttes for første gang etter at Stortinget vedtok at de to kommunene kunne slå seg sammen.

Storsalen i samfunnshuset ble delt i to, og i hver sin sal satt de to kommunestyrene i hver sitt møte.

Slo seg sammen

I dette møtet skjedde det noe felles bak skilleveggen. De to kommunestyrene vedtok enstemmig å slå seg sammen til Tjeldsund kommune. Det nye kommunestyret skal ha 21 medlemmer og sammenslåingen skal skje i 2020.

Formannskapene i de to kommunene skal utgjøre fellesnemnden. Fellesnemnda har store fullmakter og kan underkjenne vedtak i kommunestyrene i overgangsperioden. Det ble også vedtatt å engasjere KomRevNord som revisor.

Konsert og lunsj

De to kommunestyrene hadde felles lunsj. Og utpå ettermiddagen kom medlemmer fra Fjelldal barnekor og Ramsund og bidro med fire sommerlige og fine sanger.

Tjeldsundordfører Liv Kristin Johnsen benyttet likevel sjansen. Hun ha tjeldsundkruset til sin kollega i Skånland, Helene Berg Nilsen og rådmann Torbjørn Simonsen.

– Nå har begge kommunestyrene vedtatt sammenslåingen til Tjeldsund kommune. Nå kan jeg erklære dere som tjeldsundinger, spøkte Johnsen, og overrakte krusene til de to.

– Jeg er ikke tjeldsunding ennå. Du må ennå vente i et par år, repliserte Nilsen.

MØTTES: Det var historisk da kommunestyrene i Skånland og Tjeldsund møttes for første gang i Fjelldal samfunnshus onsdag. Foto: Hans Viktor Øye
KORSANG: Medlemmer fra Fjelldal barnekor og Ramsund ungdomskor, under ledelse av Fredrik Landtz, bidro med fin sang. Foto: Hans Viktor Øye