Noe bedre resultat enn det rådmann Torbjørn Simonsen kunne vise kommunestyret, under onsdagens møte på Fjelldal samfunnshus, vil neppe gjenta seg. Kommunen blir nemlig bare 93 år. I 2020 blir kommunen slått sammen med Tjeldsund, og da blir Skånland en del av nye Tjeldsund kommune.

Budsjettdisiplin

Ikke nok med at kommunen kan vise til et rekordoverskudd i årsmeldingen på 12 millioner kroner, så er det flere andre piler som peker oppover. Det var i det hele en godt fornøyd Simonsen som orienterte kommunepolitikerne om årsmeldingen.

– Vi har ikke hatt et regnskapsmessig underskudd siden 2001. Årets resultat er derfor en del av en innarbeid, god budsjettdisiplin. Vi har også hatt ekstraordinære inntekter som er et engangstilfelle. Vi kan ikke regne med disse inntektene i fremtiden, sa Simonsen.

Pilene går oppover

Han nevnte også pilene i Forbrukerrådets brukerundersøkelse som også peker oppover.

– Vi skal ikke legge avgjørende vekt på dette, men det er gledelig å registrere at fremgangen blir lagt merke til, sa Simonsen.

Rådmannen kunne også fortelle at de ikke hadde problemer å rekruttere kompetent arbeidskraft.

– Det kan virke som om jeg driver på med selvskryting. Men selvskryt skal man høre på, sa Simonsen. Han oppfordret både ansatte og politikere til å skryte mer av kommunen.

– Vi må trene oss i å skryte av oss selv, sa Simonsen.

Skrøt villig vekk

Ordfører Helene Berg Nilsen (Ap), lot seg ikke be to ganger. Hun skrøt både av de ansatte og rådmannen og det fine fjorårsresultatet.

– Nå kan vi endelig sette av noen penger til disposisjonsfondet. Det er lenge siden sist vi gjorde det. Dette betyr at vi kan få en buffer som vi kan bruke i påkommende tilfeller, sa hun.

Nilsen mente også at overskuddet gjorde det unødvendig å innføre eiendomsskatten nå.

– Det har vært mye snakk om eiendomsskatten, men denne kan vi nå l hvile. Vi kan ha den i bakhånda dersom det skulle bli behov for en buffer i fremtiden, sa Nilsen.

Fremtidstro

Cristine Killie (H), mente kommunen nå sto i en heldig situasjon med tanke på fremtiden.

– Vi står overfor en utbygging av flyplassen, den nye Hålogalandsveien vil komme og det skjer mye annet positivt i regionen, sa Killie.

Hennes partifelle Einar Aune bemerket at en av årsakene til den økonomiske suksessen var tidligere omstillinger.

– Det har vært tøffe tak mange ganger, men nå ser vi resultatene, sa Aune.