Dette vedtok kommunestyret, mot en stemme, tirsdag ettermiddag. Det var Arne Martin Hauan (uavh) som stemte imot.

- Det er ikke fordi jeg er imot en skole, men jeg føler jeg vet for lite til å stemme for Liland. Dersom jeg stemmer for føler jeg at jeg ikke tar mitt verv som folkevalgt alvorlig nok. Jeg ba om en utsettelse, men dette ble stemt ned. Jeg mener at noen måneder fra eller til ikke vil bety stort, sa Hauan.

Selv om Hauan var alene om å stemme imot, så var det flere som ikke ville bygge skolen på Liland. Heidi Olsborg (Ap) var en av dem.

Delte meninger

- Jeg mener skolen bør bygges i Bogen. Jeg ønsker sterkt en ny skole, men har ikke noe alternativ til inndekningen. Derfor stemmer jeg for Liland. Jeg ønsker sterkt et mest mulig enstemmig forslag, sa hun.

Hun fulgte dermed ordfører Svein Erik Kristiansen.

- Det er ingen hemmelighet at jeg aller helst ville ha skolen i Bogen, men det er viktig med et mest mulig enstemmig vedtak, sa Kristiansen.

Dersom mindretallet skulle få sin vilje, ville den årlige utgiften for kommunen over 10 millioner kroner.

Selv om de stemte for Liland, understreket de begge at det var en gledens dag for Evenes at skolesaken endelig ble avgjort.

Tung post

Bygginga av den nye skolen blir uansett et tungt løft for kommunen. Dette ga Birgitte Rørvik Bruun (Sp) et godt bilde på i debatten.

- 5,1 millioner kroner skal kommunen ut med hvert eneste år, etter at gravemaskiene og anleggstrafikken har lagt seg. Dette er like mye som hele kultur- og samferdselsbudsjettet. Om vi skulle bygd skolen i Bogen ville avdragene vært på over 10 millioner kroner. Da er jeg redd for at vi hadde brukket ryggen, sa hun.

Det har over lang tid vært et stort engasjement i skolesaken.

Skjalg Hamnes (SP) understreket det positive i avgjørelsen.

- Det er ikke mer enn en ti minutters kjøretur mellom Bogen og Liland. I Bogen har de vekstkraft. Her er kommuneadministrasjonen, bensinstasjon, hotell, butikk og mye mer. Tar man skolen bort fra Liland, hva er det da igjen der, spurte han.

Han understreket at det var en gledens dag for hele kommunen.

Ny skole på Liland