I 2007 var det bare én ansatt i Advokatfirmaet Finn. Da var Finn Håkon Jørstad fersk i Harstad etter å ha flyttet til byen med samboer og to barn.

Nesten nøyaktig 10 år senere har Jørstad sagt opp i det vellykkede selskapet han selv startet. I dag har advokatfirmaet 9 ansatte og kontordager i flere nordnorske byer.

– Det var ikke helt sånn jeg tenkte at 10-årsjubileet skulle bli, innrømmer Jørstad.

Bakgrunnen for at han forlater selskapet – og selger sine eierinteresser – er uenighet om driften fremover.

– Det er saklig og forretningsmessig uenighet om hvordan vi skal drive. Det er det ene. Det andre er at jeg ønsker større fleksibilitet enn det jeg har i dag. Da ble det rett å trekke meg, sier Jørstad til Harstad Tidende.

Avgangen reguleres gjennom partneravtalen i selskapet. Formelt er Jørstad ansatt ut juli måned.

Starter nytt

Allerede denne uken ble Advokatfirma Jørstad AS stiftet.

– Det blir et litt annet konsept, men i tråd med partneravtalen tar jeg kundene og porteføljen med meg. Nå kan jeg jobbe enda tettere med dem, sier Jørstad.

Fast eiendom, bygg og entreprise er Jørstads hovedinteresser sammen med forsikringsrett og alt som er skipsrelatert.

– Jeg blir tro til hva jeg kan levere. Det som er utenfor mitt kompetansefelt skal jeg sende videre til mine gamle kolleger. Det er ingen krig eller slåssing mellom oss. Vi har god dialog og skilles som venner tross alt. Jeg går ut av et flott firma som er en viktig aktør i regionen.

– Når jeg ser tilbake på hvor mye jeg har jobbet for å bygge opp selskapet, så kan man bli trist og lei seg. Jeg fokuserer på en annen måte. Jeg er utrolig stolt over det vi har fått til. Jeg er mest fornøyd med å komme alene fra Hammerfest og skapte arbeidsplasser, sier Jørstad.

Ble kjent i 2008

Gjennombruddet for Advokatfirmaet Finn ble saken han tok på vegne av Sigve og Kristin M. Lind Bertheussen mot Notar etter at selskapet Mur og Trehus ble slått konkurs i desember 2007.

Kjøperne av det som da var Harstads dyreste hus, Heggenveien 13, mente at Notar verken sikret eiendommen eller innbetalingene av avdrag på kjøpesummen til Mur og Trehus. Resultatet ble at kjøperne ikke fikk beholde huset og satt igjen med et usikret krav i boet til Mur og Trehus, som gikk konkurs før huset var ferdigstilt. Det ble forlik i saken som fikk mye publisitet i avisen.

– Resultatet var godt og saken satte meg på kartet i byen. Dette var fundamentet for å bygge opp Finn.

Vanskelige valg

Nå ser Jørstad fremover mot et nytt arbeidsliv.

– Noe jeg har erfart er at sikkerhet i livet er noe du bare får fra deg selv. Er du sikker på deg selv og det du leverer, så er det hipp som happ hvor du jobber. Du vil uansett være attraktiv. Så jeg er ganske trygg på at dette går bra.

Daglig Morten Dragvik Elvevoll, sier at selskapet skal leve videre med samme navn.

– Vi er ikke så opptatt av hva Jørstad og andre advokater gjør. Vi har tro på vår forretningsidé, som er å levere spesialkompetanse. Vi styrker også bemanningen med en advokat og en advokatfullmektig.

GJENNOMBRUDDET: Saken rundt Heggenveien 13, Harstads dyreste hus i 2007, skaffet Finn Håkon Jørstad et navn i regionen og var startskuddet for det som skulle bli regionens største advokatfirma. Foto: Sverre F Isaksen