Utvåg innrømmer at han reagerte nærmest vantro da han leste om planene for å etablere et omsorgssenter i det tidligere Statoil-bygget i Medkila.

–Ikke fordi jeg ikke unner Harstad Skipsindustri (HSI) og Apotekerforeningen som eier bygget å få det solgt, men jeg mener det blir helt feil dersom man velger å flytte arbeidsplasser fra sentrum og til Mølnåsen i Medkila.

– Ikke minst med tanke på at det nylig er vedtatt en sentrumsplan det har vært jobbet med i årevis, og som legger opp til en ambisiøs satsing på Harstad sentrum.

Undres over prosessen

At rådmannen la fram for politikerne en plan om kjøp og ombygging av Statoil-bygget på svært kort varsel, uten at politikerne hadde bedt om det, fikk nok flere enn meg til å undres over prosessen, sier Utvåg, som legger til at han er glad politikerne satte foten ned å ba om en grundig utredning før det fattes vedtak om eventuelt kjøp av eiendommen.

Håpløst å flytte ut av sentrum

Utvåg medgir at sentrum over tid har vært under press, men mener det er et stort potensial for utvikling av byens sentrumsarealer.

– Politikerne er innforstått med at noe må gjøres for å skape et attraktivt sentrum. Da er boliger og arbeidsplasser blant de viktigste faktorene for å lykkes. Alle jublet da det ble klart at Statoil ville flytte til byen.

– Da blir det håpløst når rådmannen i neste omgang foreslår å flytte like mange arbeidsplasser ut av sentrum.

Har mange tanker for sentrum

– Gjennom sentrumsplanen er nå mye lagt til rette for å utvikle sentrum. Harstad Havn er godt i gang med sine planer for opprusting av kaiene pluss etablering av småbåt- og gjestehavn. Vi har selv stor tro på sentrum og er godt i gang med byggingen av boligblokken i Fjordgata, vi åpnet nylig utestedet Torvet 3 i de tidligere Gründer-lokalene pluss at vi fortsetter fremdriften med planene på Larsneset. Vi har også andre tanker som vil gjøre det attraktivt å bruke sentrum, sier Utvåg og avslutter:

Ulogisk

– Det er mange som har lyst til å få ting til i sentrum. Sammen kan vi skape et bysentrum som kan bli blant de aller beste i landet både for barn, unge, de midt i livet og ikke minst for de godt voksne.

– Men da blir det ulogisk å flytte arbeidsplasser ut av sentrum, sier Utvåg.