Nye sjefssersjanter i HV-16

NYE SJEFSSERSJANTER: Bak fra venstre: Kommandérsersjant Thomas Moelv, sjefssersjant i HV-16, major Oddbjørn Dalsbø, sjef Gisund HV-område med stabssersjant Tor Einar Olsen foran seg, kaptein Sigbjørn Henriksen, sjef Målselv og Balsfjord HV-område med stabssersjant Kåre Nesvik foran seg, kaptein Arne Markus Svendsen, sjef Bardu og Salangen HV-område med stabssersjant Stein Arne Johansen foran seg, kaptein Eirik Paulsen, sjef Harstad HV-område med stabssersjant Jan Olav Isachsen foran seg, kaptein Kai-Even Nilsen, sjef Tromsøya HV-område med stabssersjant Erlend Pettersen foran seg, kaptein Jan Erik Lindberg, sjef stabsområdet med stabssersjant Bjørn Magne Pettersen (fra Tromsø) foran seg og kaptein Stig W. Eide, sjef Tromsø HV-område med stabssersjant Agnethe Tønseth Solberg foran seg. Foto: Jonny Karlsen/Forsvaret

Vil bli gitt et spesielt ansvar for å sikre at HV-16 sine avdelinger har gode grunnleggende militære ferdigheter.

Fra 2016 har Forsvaret innført en egen karrierestige for spesialister – i tillegg til dagens karrierestige for offiserer. Dette gjelder også for Heimevernet. Tidligere har HV-16 fått på plass noen sjefssersjanter, men nylig kunne ytterligere sju soldater kle på seg nye distinksjoner, som viser graden stabssersjant i den nye karrierestigen. Det skriver Jonny Karlsen i Heimevernet i en pressemelding.

- De nyutnevnte stabssersjantene skal jobbe tett med områdesjefene og de skal utgjøre et lederteam, som skal øke avdelingenes operative evne, sier kommandérsersjant Thomas Moelv, som er sjefssersjant i HV-16. 

Han får støtte av oberst Ole Kristian Karlsen, som er sjef for HV-16. Det var han som fikk gleden av å kle på de nye distinksjonene til de sju nyutnevnte.

- Jeg har store forventninger til de nye stabssersjantene og deres videre arbeid. I løpet av 2017 skal alle områdene i HV-16 få utnevnt sin stabssersjant.

De sju nye stabssersjantene, som jobber i det sivile til vanlig, er Tor Einar Olsen fra Gisund HV-område, Kåre Nesvik fra Målselv og Balsfjord HV-område, Stein Arne Johansen fra Bardu og Salangen HV-område, Jan Olav Isachsen fra Harstad HV-område, Erlend Pettersen fra Tromsøya HV-område, Bjørn Magne Pettersen fra stabsområdet (fra Tromsø) og Agnethe Tønseth Solberg fra Tromsø HV-område.

Utforsk tema:
Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Se den rekordlange lista over 160 miljø-ønsker

Når Harstad-politikerne møtes i morgen, må de ta stilling til en usedvanlig lang og omfattende liste med forslag på hvordan kommunen skal bli mer miljøvennlig.

Erkjenner å ha knivdrept mann i Narvik

Martin Bjørge Liebraaten ble drept ved Skjombrua i Narvik i fjor. Mandag startet rettssaken mot den drapstiltalte 24-åringen i Ofoten tingrett.

Politiet har fått flere tips etter at mann skremte barn

Politiet advarte foreldre etter at mann tok tak i 8-åring og løp etter gutt på sykkel.

Fargesprakende forestilling

Musikk og dans fra mange verdenshjørner fargela Harstad kulturhus under Multicultura.

Historisk prestasjon

Aleksander Instanes Markussen har blitt historisk på Kanebogen miniatyrskytebane.

Utenlandsk proffspiller i konflikt med Medkila:

– Blokkerer muligheter for overgang

Kvæfjord tilbake i terminlista med eget stevne etter tre års pause:

Kriget seg til superpers

Det var krig i bassenget da Lotta Tötterman (13) satte ny pers med ti sekunder under Kvæfjordstevnet på Borkenes.