Fra 2016 har Forsvaret innført en egen karrierestige for spesialister – i tillegg til dagens karrierestige for offiserer. Dette gjelder også for Heimevernet. Tidligere har HV-16 fått på plass noen sjefssersjanter, men nylig kunne ytterligere sju soldater kle på seg nye distinksjoner, som viser graden stabssersjant i den nye karrierestigen. Det skriver Jonny Karlsen i Heimevernet i en pressemelding.

- De nyutnevnte stabssersjantene skal jobbe tett med områdesjefene og de skal utgjøre et lederteam, som skal øke avdelingenes operative evne, sier kommandérsersjant Thomas Moelv, som er sjefssersjant i HV-16.

Han får støtte av oberst Ole Kristian Karlsen, som er sjef for HV-16. Det var han som fikk gleden av å kle på de nye distinksjonene til de sju nyutnevnte.

- Jeg har store forventninger til de nye stabssersjantene og deres videre arbeid. I løpet av 2017 skal alle områdene i HV-16 få utnevnt sin stabssersjant.

De sju nye stabssersjantene, som jobber i det sivile til vanlig, er Tor Einar Olsen fra Gisund HV-område, Kåre Nesvik fra Målselv og Balsfjord HV-område, Stein Arne Johansen fra Bardu og Salangen HV-område, Jan Olav Isachsen fra Harstad HV-område, Erlend Pettersen fra Tromsøya HV-område, Bjørn Magne Pettersen fra stabsområdet (fra Tromsø) og Agnethe Tønseth Solberg fra Tromsø HV-område.