Største cruiseskip i Harstad noensinne

Ankommer Harstad: Thomson Celebration er årets første cruiseskip - og det største som har vært i Harstad. Foto: Rederiets nettside

Cruiseskipet Thomson Celebration anløper Harstad 20.juni.

- Det er første gang dette luksuriøse skipet anløper Harstad og rederiets forventinger til Harstad er store, melder Jan-Erik Kristoffersen i Visit Harstad.

Den gedigne turistmaskinen, hjemmehørende i Newcastle, glir nå opp og ned norskekysten. I morgen klokka tolv legger skipet til ved dypvannskaia på Stangnes-basen. Der skal den ifølge Kristoffersen ligge til klokka seks på ettermiddagen.

Skipet er årets første, og det største i sitt slag som har anløpt Harstad. Skipet på nesten 34.000 tonn er 215 meter langt, 28 meter bredt, kan huse 1.264 passasjer og har et mannskap på 520.

- På grunn av skipets størrelse har kapteinen valgt å legge til på Stangnes. Visit Harstad AS har sammen med rederiet planlagt turprogrammer for dagen, og er klare til å ta med inntil 500 gjester på ulike turprogrammer i Harstad regionen.

De lengste turene går gjennom både Harstad og Kvæfjord kommune, med Røkenes Gård, Trastad Samlinger og Hemmestad Brygge som hovedattraksjoner, og ellers er det ulike turprogrammer med Harstad høydepunkter som Trondeneshalvøya, Adolfkanonen, bytur og samiske opplevelser.

Det vil settes opp skyttelbusser fra Stangnes til byen, og det forventes flere hundre ekstra turister i bybildet på tirsdag, melder Kristoffersen.

Denne sommeren er det flere cruiseskip som anløper Harstad og neste skip ankommer under Festspillene. Lørdag 24.Juni anløper skipet Silver Cloud Larsneset i sentrum, og Albatros anløper to ganger denne sommeren, 1. juli og 19. august.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Nato rundt på 90 minutter

Fra Balkan til Mozart via storband til Tyskland, til Strauss og Dyrenes karneval, til Bræin.

Multicultura 2017:

Viser fram mangfoldet

Og mangforldet består av musikk, dikt, kor og dans.

Havnet i grøfta

Det virker å være sesong for steinras.

Politiet advarer: Mann ristet og truet 8-åring

Politiet ber foreldre passe på etter at gutter måtte løpe fra sint mann.

Her samler de inn penger til TV-aksjonen

TV-aksjonen i Harstad gjorde onsdag en tjuvstart. Målet var byens bedrifter. Se video lenger ned på siden.

Annerledesklubben

I de fleste lokale klubber snur man seg nå til høyre og venstre for å klare å stille lag til kamper. Foruten i Skånland da. Der er det helt motsatt.

Multicultura 2017:

Viser mangfoldet

Stor stein i grøfta

Det virker å være sesong for steinras.