Største cruiseskip i Harstad noensinne

Ankommer Harstad: Thomson Celebration er årets første cruiseskip - og det største som har vært i Harstad. Foto: Rederiets nettside

Cruiseskipet Thomson Celebration anløper Harstad 20.juni.

- Det er første gang dette luksuriøse skipet anløper Harstad og rederiets forventinger til Harstad er store, melder Jan-Erik Kristoffersen i Visit Harstad.

Den gedigne turistmaskinen, hjemmehørende i Newcastle, glir nå opp og ned norskekysten. I morgen klokka tolv legger skipet til ved dypvannskaia på Stangnes-basen. Der skal den ifølge Kristoffersen ligge til klokka seks på ettermiddagen.

Skipet er årets første, og det største i sitt slag som har anløpt Harstad. Skipet på nesten 34.000 tonn er 215 meter langt, 28 meter bredt, kan huse 1.264 passasjer og har et mannskap på 520.

- På grunn av skipets størrelse har kapteinen valgt å legge til på Stangnes. Visit Harstad AS har sammen med rederiet planlagt turprogrammer for dagen, og er klare til å ta med inntil 500 gjester på ulike turprogrammer i Harstad regionen.

De lengste turene går gjennom både Harstad og Kvæfjord kommune, med Røkenes Gård, Trastad Samlinger og Hemmestad Brygge som hovedattraksjoner, og ellers er det ulike turprogrammer med Harstad høydepunkter som Trondeneshalvøya, Adolfkanonen, bytur og samiske opplevelser.

Det vil settes opp skyttelbusser fra Stangnes til byen, og det forventes flere hundre ekstra turister i bybildet på tirsdag, melder Kristoffersen.

Denne sommeren er det flere cruiseskip som anløper Harstad og neste skip ankommer under Festspillene. Lørdag 24.Juni anløper skipet Silver Cloud Larsneset i sentrum, og Albatros anløper to ganger denne sommeren, 1. juli og 19. august.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Her er Festspillpilotene

De seks harstadværingene som skal bryne seg på kunst og kultur er klare.

Inviterer til Lucia-tog i sentrum

Camilla Johansen har fått med seg næringsdrivende i Storgata på å skape litt ekstra god stemning på Luciadagen 13. desember.

– Åsegarden er perfekt for flerbruk

Lanserer idé om nytt lokalt Idretts-Mekka

– Idretten er utålmodig

Idrettsrådet ber Harstad kommune om å få opp farten.