Det hele startet i Generalhagen i Harstad sentrum klokka 10.30. Der fikk publikum høre musikk fra korps, kor og rockeband. Unger og politifolk hev seg med i dans og pur glede over politiets toner. Arrangementet varer fra formiddag til langt ut på ettermiddagen. Samme dag stiller politimusikerne på Rådhusplassen i Borkenes før dagen avsluttes i Harstad kirke.

– Kjempefint

Det blir festivalkro for deltakere allerede på torsdag kveld. Så starter festivalen for fullt for publikum fredag formiddag.

– Det er et kjempefint arrangement for politiet i vår region, og vil vise at vi driver med andre ting enn rent politiarbeid, sier politistasjonssjef Morten Hole.

Flere hundre musikere inntar Harstad til helga der det er ventet korps, kor og band.

Morten Hole sier at de også har et politiband i Harstad som øver lengst ned i kjelleren på kammeret, og spiller på interne arrangement.

– Vi håper at vi også kan starte et janitsjarkorps her i Harstad, men så langt har vi vært for få. Noe som kan endre seg med tiden.

Hel helg med musikk

Politimester Ole B. Sæverud i Troms ønsker musikerne velkommen.

- Musikkfestival er en veldig bra ting, så en politimusikkfestival må bare bli enda bedre. Politiet har mange ulike måter å møte publikum på, men få av dem når alle. Musikk finner veier til folk vi ikke når med stevninger eller forebyggende tiltak. Det er en unikt menneskelig måte å kommunisere på, sier han.

- Ikke bare er det bra med musikkfestival, stedsvalg og timing kunne ikke vært bedre. Kun dager i forveien er politiet i Troms endelig samlet i ett og samme politidistrikt. Det er det fantastisk hyggelig å kunne feire med en hel helg med politimusikk. Jeg ønsker alle et strålende arrangement, og håper alle som kan stiller opp på så mange arrangementer som mulig. Tryggere konserter skal man lete lenge etter, sier Sæverud.