Mandag morgen like før klokken 10 ble en død person funnet i fjæra på Stonglandshalvøya i Tranøy kommune på Senja.

Roy Igeland, pappa til savnede Henrik Igeland, tror at det mest sannsynlig er sønnen som nå er funnet. Henrik ble meldt savnet etter at han ble sist sett ved Tjeldsundbrua 26. januar. Politiet fant det mest sannsynlig at 23-åringen hadde havnet i sjøen og igangsatte en stor leteaksjon der over 100 mennesker deltok i søk over flere dager.

- I løpet av noen dager får vi vite om det er Henrik som er funnet, skriver pappa Roy Igeland på Facebook mandag ettermiddag.

- Stor sannsynlighet

Til Harstad Tidende sier Igeland at sannsynligehten er stor for at det er Henrik som nå er funnet.

- Det er i det aktuelle søkeområdet. Da Henrik forsvant var det var nordavind og strøm nordover. Personen må identifiseres, men jeg føler meg ganske sikker inni meg at de har funnet han, sier Igeland.

HÅPER Familien har levd i usikkerhet siden 26. januar. Nå tror de at det kan være Henrik Igeland som ble funnet mandag i Senja. Dette er det siste bildet som ble tatt av gutten. Foto: Roy Igeland

Mandag morgen fikk han telefon fra politiet som lover å si fra så snart de vet mer om personen som ble funnet.

I løpet av dagen har det strømmet på med meldinger fra folk som lurer på om det er sønnen.

- Det var så mange at jeg valgte å legge ut en melding på Facebook om at vi vet mer om noen dager.

Har vært et lite håp

Igeland sier at han lenge har trodd at sønnen hans var død.

- Man kan ikke være 100 prosent sikker før han er funnet, og for noen har det vært et lite håp om å finne Henrik i live. Nå kan vi kanskje slippe uvissheten.

Siden Henrik forsvant 26. januar har familien fått mange god ord og ønsker. Nå er han likevel glad for at det kanskje blir ro.

- Men Henrik får vi ikke tilbake uansett.