Nå kan det tyde på at hans antakelser kan være er korrekte.

– Jeg oppdaget ved en tilfeldighet at strekningen Grytøy -Bjarkøy var havnet i takstsone 7, som vil si at den kategoriseres som lengre, og dermed koster mer enn takstsone 6, som ville vært den korrekte takstsonen.

– For eksempel er strekningen Sandsøy-Bjarkøy lengre, men plassert i takstsone 6. forteller Gideonsen, som ikke var spesielt fornøyd med svaret han fikk da han henvendte seg til Troms Fylkestrafikk

Utilfredsstillende svar

– Jeg tok kontakt med Troms Fylkestrafikk i mars der jeg i en epost forklarte det jeg mente måtte være feil. Svarte jeg fikk karakteriserte jeg som utilfredsstillende.

– Jeg tok ny kontakt med selskapet og ble satt i forbindelse med en person som hadde med dette å gjøre. Siden har jeg ikke hørt noe, forteller Gideonsen.

Unektelig noe merkelig

Han stiller seg uforstående til hvordan det er mulig at et seriøst selskap som Troms Fylkestrafikk over så langt tid har operert med feile takstsoner på et av fylkes mest trafikkerte samband.

– Det er naturligvis gledelig dersom mine antakelser viser seg å være korrekte, og at selskapet nå lover å sjekke opp hva som er riktig den korrekte takstsone.

– Men det virker unektelig noe merkelig at dette har pågått over år uten at noen i Troms Fylkestrafikk har reagert. Spørsmålet man kan stille seg er om selskapet har skodd seg økonomisk på dette?

Kompensasjon

– Selv reiser jeg et sted mellom 50–100 ganger per år over dette sambandet. Jeg vet imidlertid om flere som reiser adskillig oftere enn i mitt tilfelle.

– Skulle dette vise seg å være feil, er det å håpe at de bryr seg såpass om sine reisende at de kommer med en eller annen form for kompensasjon.

– Jeg forventer ikke at de som eventuelt har betalt for mye skal få igjen hele beløpet. Det vil naturligvis være umulig å finne ut av, men noe raushet overfor oss burde de i anstendighetens navn kunne tilby, mener Gideonsen.

takstfeil: Troms Fylkestrafikk skal sjekke opp hvorfor det er forskjellig på takstene på sambandet Bjarkøy-Grytøy-Sandsøy som frekventeres av M/F «Kvernsund».