– Vi skal jobbe på høygir for å få det til, sier han.

Han opplyser at kostnadene med stakstiltakene på torget gjennomføres innenfor rammeavtaler og forenklet konkurranse ikke blir så omfattende at de må ut på anbud.

– Jeg tror ikke vil koste mer enn rundt 100.000 kroner å få asfaltert eller lagt andre materialer for å lage gangstier på plassen, sier han.

– Vi er i gang med planlegging på kort og lang sikt. Den korte horisonten innebærer strakstiltak og den lange innebærer mer permanente tiltak. Vi har i planleggingen sterk fokus på opprydding og flytting av hindere som fremstår som barrierer. Vi planlegger i tillegg universelt utformede traséer og at disse arbeidene skal skje før årets festspill. Vi håper gjennom planlagte strakstiltak å bedre fremkommelighet for alle grupper ved å etablere malte og slette asfaltkorridorer som binder byrommene sammen. Traseene skal bygge minimalt i høyde og ha slette overflater. Fargede flater skal gi nødvendige kontraster for å orientere etter. Prosjektet er altså ikke blitt mer omfattende enn bestillingen fra politikerne.

– Det sentrumsnære prosjektet har en karakter som tilsier grundig planlegging og involvering av brukergrupper før bygging starter. Vi har særlig gjennom dialog med rådet for funksjonshemmede forsøkt å finne løsninger innenfor optimal kost- og nyttefaktor og at fremkommeligheten skal bli bedre til årets festspill. Vi har dessuten dialog med festpillene sånn at vi kan samarbeide om form og farger i sentrale byrom fram mot festspillene, sier han.

Han ber innbyggerne om å vise hensyn slik t bevegelseshemmede kan bruke gangstiene som etableres.

Fredly orienterte økonomiutvalget om planene for torgprosjektet i onsdagens møte.