– Vi kjører stort setter over samme lest som tidligere, men velger vi i år å satse mer på barn og ungdom, sier Viggo Nilssen i Skånland kystlag.

– På isbadestranda blir det som vanlig smådyr og kanskje også et rokurs for barn. Men så skal SOIF Bryting arrangere diskotek, sier han og suppleres av Marcus Birkestrand, leder for brytegruppa i SOIF:

– Det blir ungdomsdiskotek på ungdomshuset på fredagen. Vi skal ha to lokale band til å underholde dem i aldersgruppa 13 til 18.

Nilssen håper tilbudet blir godt mottatt.

– Et tilbud for denne aldersgruppa har vært et savn. Vi har hatt mye for mindre unger og for voksne, men veldig lite for ungdommen.

Kunstneriske søstre

De voksne får fortsatt sin fest på kystlagets område på Stoltenbergkaia på Fjelldal.

– I år har vi fått VSOP fra Kvæfjord til å spille. Og vi går som vanlig med båten vår mellom Evenskjer og Fjelldal slik at folk slipper å tenke på annen transport, sier Nilssen. – Det har vært litt av sjarmen med det å ta båt til festen. – Det er også slik at mange savner et festarrangement på Evenskjer, men nå imøtekommer vi ungdommen med diskoteket og så nøyer vi oss med å arrangere festen på Fjelldal.

Evenskjerdagan er både boder, gode tilbud, festligheter og kunst. Nytt av året er at tre kunstneriske søstre fra Evenskjer har felles utstilling.

– Iljen Fredheim, Eilin Fonstad og Hillevi Kristensen kommer hjem for å dele sin kunst med publikum på Evenskjerdagan, sier Viggo Nilssen.

Slitsomt

Evenskjerdagan arrangeres i år for tiende gang. Og Skånland kystlag har stått i spissen for arrangementet hele tiden. Nå håper man at andre kan tenke seg å overta noe av ansvaret.

– Det er temmelig slitsomt å ha ansvar for alt, så vi håper at et annet lag kan overta. Alt er lagt til rette for å arrangere Evenskjerdagan, så om vi får et lag til å overta det som angår boder og telt, har vi spart oss mye arbeid. Og så kunne de fått inntektene fra dette, sier Nilssen

«Gjenskaper» Gammelbrygga

Wenche Boltås på kafeen En smak av erindrer Gammelbrygga i Harstad på 1980-tallet. Den samme stemningen vil hun «gjenskape».

– Jeg husker pianobaren i tredje etasje på Gammelbrygga, og den skal vi «gjenskape» på En smak av.

Hennes arrangement er ikke en del av Evenskjerdagan, men hun vil gjerne ha sin del av folket som ventelig vil komme til stedet disse dagene.

– Dette skjer på fredagen, og er et alternativ til festen på Fjelldal på lørdag, sier hun.

Det er Alfred Aronsen, den aktive pianoentertaineren fra Harstad som kommer med flygel og gode toner for et voksent publikum.

PIANOBAR: Wenche Boltås får pianoentertainer Alfred Aronsen til å underholde på En smak av. Arkivfoto Foto: Ivar L. Paulsen