Årsaken til den raske oppføringen er at bygget er modulbasert.

– Alt som kunne gjøres ferdig på fabrikken i Bergen, ble gjort. Gulvbelegg, kjøkkeninnredning, servanter, toaletter og tekniske rom var klargjort. Nå gjenstår å koble sammen det elektriske, vann og ventilasjon, sier prosjektleder Einar Aune.

– Mandag starter arbeidet med å sette opp takstoler og legge taket. Og ved månedsskiftet juni/juli har vi etter planen nøkkelen i hånda.

Medbestemmelse

Det nye bygget består av 13 moduler. Fra første modul ble satt på grunnmuren og til siste var plassert, gikk det rundt syv timer.

– Det er kommunen selv som har sørget for grunnarbeid og grunnmuren. Alt over grunnmuren kommer på 11,5 millioner kroner. Alt inkludert koster barnehagen cirka 14 millioner, sier Aune. – Det gir en kvadratmeterpris på rundt 26.000 kroner. Og det er rimeligere enn om vi hadde bygd konvensjonelt, særlig byggetiden tatt i betraktning.

Brukerne har fått være med å bestemme hvordan barnehagen skal se ut.

– Jeg har ledet ei arbeidsgruppe der lederne i barnehagen har vært med. De har blant annet fått bestemme farger på golvbelegg og vegger.

Overkapasitet

Den nye barnehagen ligger få meter fra hovedbarnehagen som ble tatt i bruk i 2008. Den nye er bygd for framtiden, forteller prosjektlederen.

– I dag har Evenskjer barnehage rundt 100 plasser. Nå får vi 25 plasser til. Og det er klargjort for utvidelse med 25 til om det blir behov. Neste år er det søkt plass til 105 barn, så dette betyr at vi får ledig kapasitet, sier han.

– Og det har gått raskt. Det ble skrevet kontakt i slutten av november og produksjonsstart for modulene var rett over nyttår. Og nå står de på plass. Dette har vært et artig prosjekt å jobbe med, slår Einar Aune fast.

Når det nye barnehageåret starter 15. august 2017, skjer det i to hus – tett i tett.