I perioden fra 18. desember 2007 til 17. november 2016 i lokalene til HRS (Hålogaland Ressursselskap) Metallco AS i Harstad, registrerte ansatte NN inn i bedriftens datasystem at tre personer (alle tiltalt og dømt i saken) hadde levert inn metall. En av dem fikk utbetalt ca. 280.000 kroner for avfallet. Den andre fikk utbetalt ca. 130.000 kroner, mens den tredje fikk ut ca. 70.000 kroner.

NN registrerte uriktig at disse personene hadde levert inn en bestemt mengde metall av ulik type, til tross for at det ikke var levert inn slikt metall og/eller at det ikke var levert inn metall i den mengde som var oppgitt.

Opplysningene som ble registrert inn i bedriftens datasystem dannet grunnlag for urettmessig utbetaling av tilsammen brutto ca. 500.000 kroner.

Selskapet som ble svindlet, fattet etter hvert mistanke, og startet overvåking. På denne bakgrunn ble politiet koblet inn i saken. NN har i tidligere avhør hos politiet erkjent at han hadde registrert en rekke fiktive innleveringer av diverse metaller fra de tre.

NN forklarte i retten at bakgrunnen for at han gjorde dette, var fordi han ble fristet til å få ekstra penger, blant annet til innkjøp av gaver, matvarer, til betaling av årsavgift på bil, ferieturer etc.

De fire dømmes til fengsel i henholdsvis sju måneder (to måneder betinget), 120 dager (30 dager betinget), samfunnsstraff i 45 timer og samfunnsstraff i 40 timer. I det siste forholdet var det også narkotikaovertredelse med i straffutmålingen.

De fire må betale tilbake til sammen 500.000 kroner til HRS Metallco.