Utelivsbransjen håper kommunestyret snur:

– Jeg er kjempeoverrasket, sier direktør Ole-Jonny Korsgaard i Harstadregionens næringsforening. Han hadde trodd at den sterke henstillingen fra NHO Reiseliv, Visit Harstad og næringsforeningen skulle få det politiske flertallet til å snu.

Nå setter han sin lit til at kommunestyret gjør et positivt vedtak når saken blir endelig behandlet om vel en uke.

– Reiselivet er en av de store næringene i regionen. Da må utelivsbransjen få konkurrere på lik linje med våre nabobyer, og våre beste skjenkebestyrere må få mandat til å fylle den jobben de skolert til, sier Ole-Jonny Korsgaard.

Han regner med at næringslivet må bruke tiden fram til kommunestyrets møte 1. juni til å drive lobbyvirksomhet.

Ordfører Marianne Bremnes brøt med egen partigruppe og sa ja til å innfri søknaden fra utelivsbransjen om å få skjenke brennevin på begrenset område ute. Også Høyres Marie Modal, Frps Eivind Stene og Kristian Eilertsen stemte for.

SV, KrF, Venstre og resten av Ap-gruppa stemte imot.

Høyres gruppeleder Marie Modal begrunnet sitt standpunkt slik:

– Jeg er tilhenger av at regler skal fungere fornuftige. Nå er det slik at utelivsbransjen i Harstad nærmest må ansette egne folk for å se hva de har i glasset inne, og hva de tar med seg i glasset når de går ut. Jeg er for øvrig tilhenger av å etablere rusfrie arenaer for ungdommer i byområdet, sa Modal som også har erfaring som natteravn.

Kristian Eilertsen (Frp) ivret sterkt for å tillate skjenking på uterestaurantene. For å imøtekomme skeptikerne foreslo han en evaluering av ordningen etter tre år.

– Blir det mer bråk og mer fyll, så inndrar vi skjenkebevillingen, sa han.

Både Maria Serafia Fjellstad (Venstre), Johnny Kristiansen og Kari-Anne Opsal (Ap) oppfattet det som en omkamp at saken kom opp på nytt.

– Jeg mener akkurat det samme nå som jeg gjorde sist, sa Fjellstad.

KrFs Per Pedersen fant det ikke formålstjenlig å gi etter for ønsket fra NHO og de andre aktørene.

– Jeg tror ingen turister kommer til Norge og Harstad for å få servert brennevin ute, sa Pedersen.