Det er andre året på rad at Servicenord Engros arrangerer denne store møteplassen for leverandører av mat og drikke til storhusholdningsmarkedet. Det eneste lokale stedet der hele bransjen møtes på en litt annerledes måte.

– Små og store leverandører og kunder kommer fra hele landet for å skape nye gode relasjoner. Vi ønsker å lage en felles møteplass for bransjen der folk kan bli kjent med nyhetene og se nye trender, sier messesjef Rune Torbergsen.

I fjor deltok 300 personer, og Servicenord Engros tror det kommer langt flere i år.

Nordic Hall blir stedet, men i år har de valgt å utvide messen med de tidligere Sjøbualokalene.

– Vi er stolt over at vi har klart å knytte til oss nye spennende leverandører. 60 nasjonale- og lokale leverandører har meldt sin ankomst, sier han.

Mat for helsen

Torbergsen sier målet er å sette Harstad på mat- og drikke-kartet.

– Dette er en stor og viktig næring som vi skal være med å utvikle. Derfor tar vi jobben med å skape denne arenaen, og vi synes det er spesielt flott at Harstad er samlingsstedet, sier han.

Servicenord Engros bruker rundt 500.000 kroner på arrangementet. Under menssen blir blir det et eget seminar med Opplysningskontoret for frukt & grønt.

– Vi skal lære hvilken mat som er bra for helsen og for økonomien. Til denne delen har vi invitert enhetsledere ved barnehager og sykehjem. Mat er viktig for folks helse, og derfor har vi også fokus på kosthold.

Det blir ofte mye fagprat, men de har tenkt å løse opp stemingen med standup-komiker Dag Sørås, narvikværing og kjent fra Mandagsklubben på TVNorge.

– I tillegg blir det lokale innslag med kulturskolen og byens lokale stuntpoet. Vi har forsøkt å lage et opplegg som vi tror vil gi deltakerne gode opplevelser fra både messen, og ikke minst fra byen, sier han.

Miksekonkurranse

Torbergsen trekker spesielt fram bartenderkonkurransen som han har store forventninger til.

– Vi er glad for å ha fått tak i tidligere verdensmester i drinkmiksing, Adam MacDonald. Han kommer til å være dommer i miksekonkurransen. Det er flotte premier, og vi tror det blir tøff kamp i de tre kategoriene drink, cocktail og shot, sier Torbergsen.