Marie Modal har søkt om fritak fra kommunestyret og formannskapet i Harstad med virkning fra 1. juli 2017. Hun skal tiltre en 100 prosent stilling med kontorsted Oslo fra 20. august 2017.

- Høyres kommunestyregruppe vil fra høsten av bestå av Hege Signete Fredheim Kildal, Håkon Vahl, Håvard Solhaug og Rune Stenstrøm. På de første varaplassene står Einar Jahre Mustaparta og Britt Skinstad Nordlund. Kommunestyregruppen har valgt Håkon Vahl til gruppeleder som etterfølger Modal fra 1. juli, skriver partiet i en pressemelding.

Videre rykker Rune Stenstrøm inn som ny tredje vara til formannskapet, og Tore Rekkedal rykker opp som siste vara for Høyre til kommunestyret.

Ht.no skrev 9. mai at Marie Modal har fått jobb som generalsekretær i Veterinærforeningen.

Etter å ha jobbet som veterinær og politiker i Harstad i mange år, venter nå en ny tilværelse med pendling til Oslo der Marie Modal nå skal jobbe som øverste administrative leder for Den norske veterinærforeningen.

Der skal hun jobbe for 3.000 medlemmer og politisk ansatte i det som er veterinærenes fagforening og arbeidstakerorganisasjon.

Modal har i seks år vært president for organisasjonen, et politisk lederverv.

– Du kan si at jeg går fra å være ordfører til å bli rådmann. Jeg skal drifte sekretariat, serve vår fagpolitikere og medlemsmassen, sier 54-åringen.