Harstad Tidende skrev i mars om harstadmannen Ronald Walquist som har planer om å bygge hotell, laksesentral, legge til rette for turisttrafikk og utvikle området til et logistikknutepunkt.

Nå skriver avisa Fremover at Jann Lindberg vil bygge hotell, konferansesenter og parkeringshus ved flyplassen på Evenes.

Konferansesenteret skal ha plass til mellom 500 og 600 mennesker.

Jann Lindberg vil bygge hotell, konferansesenter og parkeringshus ved flyplassen på Evenes. Foto: Odd Leif Andreassen

- Jeg synes egentlig det er rart at det ikke er bygd et hotell på Evenes enda, sier styreleder og en av investorene bak Evenes Utvikling AS, Jann K. Lindberg til Fremover.

I forhåndsvarselet som investeringsselskapet har sendt Evenes kommune om søknad om tiltak, forsikrer han på vegne av selskapet at de involverte kan finansiere utbyggingsprosjektet.

- Vi er av den oppfatning at selskapet har en god visjon for den planlagte utbygging og den samfunnsmessige positive betydning dette vil ha. Selskapets eiere har samtidig den forretningsmessige erfaring og finansieringsevne som er nødvendig for å gjennomføre et så vidt omfattende prosjekt som det er tale om, skriver han i brevet til kommunen.

Ifølge Fremover er andre involverte investorer Kjell Mathiassen fra Vesterålen og Arnfinn Kirkenes fra Senja. Bjørn Harald Sørli er forretningsfører for selskapet Evenes Utvikling AS.

Lindberg er også mannen bak en mulig milliardinvestering på Grytøya. Her planlegger han et landbasert oppdrettsanlegg, med investeringer på 1,5 milliarder kroner.