– Vi ønsker at folk skal få øynene opp for at mobbing på skolen og på arbeidsplassen ikke er greit. Det foregår på de fleste nivå, sier Rolf Breines, som sammen sine medlemmer i Saints & Sinners MC Harstad og medlemmer i Pilgrims MS, har jobbet siden i fjor med å forberede arrangementet i Harstad.

I Harstad er det rundt 20 forskjellige MC-klubber. I Saints & Sinners er de 14 medlemmer og i Pilgrims MC er de to medlemmer i byen.

– Svært mange av oss som er medlemmer i MC-klubbene har barn og ungdom som går i skolen. Mange har opplevd mobbing av sine barn. Derfor er det ekstra viktig at vi som MC-medlemmer kan være med å arrangere denne dagen i ånden til Odin-stiftelsen. Odin var en 13-åring som tok sitt eget liv etter mange års kamp mot mobbing, forteller Breines.

Taler

– Dette er en sak som er viktig å jobbe for. Derfor håper vi og tror vi at dette arrangementet kan trekke en del folk til arrangementet på torget i byen førstkommende lørdag, sier Pedersen.

– Vi skal flere ungdommer med på arrangementet. To 16-åringer og en 18-åring blir med. Henning Eliassen i Harstad MC, politiet og en representant fra FAU Harstad, vil være på plass på torget denne dagen, forteller Breines, om arrangementet MC mot mobbing.

De to klubbene har også alliert seg med Radio Harstad og Ungdommens Hus. De har støtte fra en del samarbeidspartnere slik at de kan selge pølser og brus til formålet. De har også en deltakeravgift for dem som stiller med sykkel.

Bidrag

– Vi ønsker å samle inn penger til formålet. Noe til stiftelsen og noe som skal brukes lokalt til ungdomstiltak, sier Per Åge Pedersen.

Duoen fra de to arrangørklubbene håper at en skal klare å mønstre rundt 400 personer med sykler på torget denne lørdagen. Det vi også arrangere «Poker Run» der de som deltar vil få tildelt kort til fire plasser i byen. Dette arrangementet avsluttes i klubblokalene til Saints & Sinners i underetasjen til Ford i Kanebogen.

Begge er sikker på at det er viktig at en tar fatt i temaet om mobbing. Det har ikke blitt mindre mobbing med årene. Ungdom bli stadig utsatt for press på hvordan en skal være. Det er mange som ikke får delta på ting som publiseres på Facebook eller snapchat. Sosiale medier kan ha noen negative sider, når den brukes til å ekskludere ungdom.

MARKERING: MC Mot Mobbing arrangeres lørdag i Harstad. Rolf Breines (Saints & Sinners MC Harstad) og Per Åge Pedersen (Pilgrims MC Resurrection) Foto: Picasa
STIFTELSE: OdinStiftelsen ble etablert høsten 2014, til minne om Odin (13) Gillerdalen, som tok sitt liv etter mange års kamp mot mobbing.