Kystjegerkommandoen (KJK), den militære avdelingen som holder til på Trondenes, fikk for et par år siden utfordringen å bli mer synlig i bybildet. Lørdag ble KJK Challenge arrangert, en dag der avdelingen inviterer byens befolkning til å komme litt nærmere en av de mest dekorerte avdelingene i Norge. I sentrum fikk alle som ville være med en stridsbåt ut i havnebassenget, sitte på militære kjøretøyer og måle kreftene med avdelingen i en spesiell syvkamp.

Sterkeste

Det stilte 16 lag til start, derav to fra Harstad kommune, tre fra Actic og hele syv fra Crossfit Harstad. Også politiet og brannvesenet stilte lag, i tillegg til flere lag fra kystjegerne.

kamparena: Larsneset var rigget til syvkamp lørdag ettermiddag, da Kystjegerkommandoen inviterte til kappestrid. Foto: Øivind Arvola

Det er ganske tunge øvelser som tremannslagene skulle gjennom; alt fra dekkrulling, til bæring av svært tunge medisinballer, hopp og armhevinger. Alle lag stilte med minst en kvinne, enkelte med to.

Reality Check

Ett av lagene som stilte, var Reality Check fra Crossfit Harstad. Sara Heikkilä, Trond Solberg og Sissel Rasmussen-Moe var innstilt på et svært tungt stykke arbeid før de var ferdige. Og tungt ble det. Laget ble heiet inn som sist i sitt heat, men alle tre var svært fornøyd med å ha gjennomført.

Reality Check: Konkurrentene heiet fram laget Reality Check bestående av Sara Heikkilä, Trond Solberg og Sissel Rasmussen-Moe. Foto: Øivind Arvola

– Vi gjør en god innsats og er fornøyde. Det verste var den andre øvelsen, med armhevinger etterfulgt av et hopp over romaskinen, sa Sara Heikkilä.

– Jeg visste det kom til å bli djevelsk tungt, sa Trond Solberg etter øvelsen var ferdig.

–Og det var helt rett, legger han til. Han bekymrer seg ikke at laget kom sist.

– Jeg er imponert over hva de andre får til, men så er de jo fem og ti år yngre enn meg, sier han med et smil.

Vinneroppskrift

Et annet lag fra Crossfit Harstad var Tripple C, bestående av Cathrine Rollnes, Christopher Hansen og Christina Pedersen.

tungt: Christopher Hansen med tunge løft. Foto: Oivind Arvola, oivind@klar.no

Laget gikk hardt ut, og økte deretter på. Det viste seg til slutt å holde til en klar seier, litt overraskende for Cathrine Rollnes, som også er kvinnen bak Crossfit Harstad.

– Vi hadde ikke forventet å vinne. Kystjegerne er knallsterke, og de hadde lovet å vinne. Men vi slo dem, og det er kjempeartig. Det er dette vi trener for hver dag.

Christopher Hansen (28) var den som tok de tyngste løftene for laget.

– Jentene tok de første løftene, så jeg var klar til de tyngste på slutten, sier Hansen, som trener fem-seks ganger i uka og ellers er å finne på Byggmakker på dagtid.

Fornøyd

Kystjegerne selv var svært fornøyde med dagen, selv om avdelingen hadde lovet å gå til topps i utfordringen.

– Vi ønsket å vinne, men det er fint å se den gode innsatsen som legges ned av Crossfit Harstad og alle de andre deltakende lagene, sier Knut Hesleskaug fra Kystjegerkommandoen. Han har vært sentral i planleggingen av arrangementet, og er fornøyd med det totale resultatet.

viktig: Knut Hesleskaug ved KJK var svært fornøyd med arrangementet. Foto: Øivind Arvola

– Målet er å skape liv og røre, vise oss fram samt vise konkurranseglede. Det tror jeg vi har fått til i dag, sier han til Harstad Tidende.

Demonstrasjon

Han er også fornøyd med at den militære demonstrasjonen gikk som planlagt.

– Det virker som at Harstads befolkning synes at det vi presenterer er et positivt bidrag, og ingenting er bedre enn det. Denne dagen er jo et svar på ordførerens ønske om at kystjegerne skulle være mer synlig i bybildet. Det mener jeg vi har fått til her i dag. Og så lenge vi får så mange gode tilbakemeldinger fra befolkningen, så vil vi fortsette med dette.

demo: Siste post ut lørdag var en demo av slagstyrken til kystjegerne. Foto: Øivind Arvola

For Hesleskaug er tydelig på at det betyr mye at lokalbefolkningen ønsker å ha avdelingen i byen.

– Vi øver mye i nærområdene, og det er fint at folk kan identifisere seg med det vi driver med. Det er viktig at det ikke blir noe som «noen andre» driver med – vi er en del av Harstads befolkning, og det er viktig å få fram.

Nå skal kystjegerne blant annet bruke det neste året til å trene mer.

– Ja, vi må spionere litt på hva Crossfit Harstad driver med på fritiden, sier Hesleskaug og ler.