Det er en tydelig stolt havnesjef Ivar F. Hagenlund som forteller om et aktivitetsnivå i havna mange skal ha æren for.

– En formidabel jobb

– Først og fremst må jeg trekke fram det forrige og sittende havnestyret. Jeg er ekstremt godt fornøyd med det vi har gjort og vi nå skal gjøre i havna fram mot 2020, takket være fremsynte havnestyremedlemmer, sier Hagenlund.

– To havnestyrer har stått knallhardt på og gjort en formidabel jobb gjennom å skape en trygg og god økonomi i foretaket. Det har gjort oss i stand til å foreta de helt nødvendige investeringene i havnas infrastruktur, sier han.

Firedoblet disposisjonsfond

Ifølge årsberetningen har omsetningen økt med om lag 50 prosent de siste fem årene, fra 16,5 millioner i 2011 til 25 millioner i 2016. Netto driftsresultat viser en forbedring på nesten 80 prosent, fra 2,8 millioner i 2011 til 5 millioner i 2016. I løpet av denne perioden har disposisjonsfondet nesten blitt firedoblet, fra 4,6 millioner i 2011 til 18 millioner i 2016.

Dette mener Hagenlund er viktige årsaker til at havna har kunnet gå i gang med investeringene som pågår, og som kommer i løpet av de neste to-tre årene.

1 prosent sykefravær

– Disse resultatene har vi også oppnådd, uten å øke bemanningen, takket være en administrasjon som har stått på og ytt en uvurderlig innsats. Vi er en liten organisasjon som har åpent 24/7, 365 dager i året.

– Vi har et betydelig antall daglige anløp som krever at ansatte må være til stede, enten det er julaften eller 17. mai.

– Det gjør de med et smil, og med et sykefravær på 1 prosent har vi utvilsomt en arbeidsstokk som både trives og er stabil, sier Hagenlund.

Pent og innbydende

Han er ikke i tvil om at havna betyr mye for byen og opptar store deler av befolkningen.

– Det er viktig at havna fungerer godt, nettopp fordi vi ligger midt i byen. Derfor er vi opptatt av estetikk når vi nå gjennomfører de fornyinger og vedlikeholdet som nå pågår.

– Det må se pent og innbydende ut for at folk skal bruke havna. Det tror jeg vil komme godt fram når vi om kort tid åpner kai 1 der hurtigbåtene skal legge til.

– Og når den nye småbåthavna er på plass vil vi få en indre byhavn som vil være langt mer innbydende for alle å ferdes langs, sier havnesjef Hagenlund.

ny kai: Om få dager kan havnesjef Ivar F. Hagenlund ønske velkommen til en helt ny kai der blant annet hurtigbåtene skal legge til. Foto: Andreas Isachsen