Korpsets deltakelse under feiringen ble nylig berget, etter en telefonrunde for å skaffe slagverkere til årets feiring.

Dette opplyste Unni Leiros Pettersen i torsdagens møte i Evenes kommunestyre. Hun benyttet ”Folkets spørretime”, for å slå et slag for korpsmusikken.

44 år med musikk

I 44 år har Evenes hatt et musikkorps. Til å begynne med var det et vanlig tradisjonelt skolekorps. Den tiden er nå forbi.

- Nå består korset av 13 voksne personer. Noen er til og med besteforeldre. Problemet er at det ikke er noen rekruttering. Det kan årets problem med å finne en trommis vise. Det ville være umulig for oss å marsjere uten trommer, sa Pettersen.

Hun oppfordret kommunestyret om å ta situasjonen til korpset på alvor.

Kulturskolen er nøkkelen

- Om dere sier at dette ikke er så viktig, da er det ikke mer å snakke om. Men dersom kommunestyret mener det er viktig, så må noe gjøres med rekrutteringen, sa Pettersen.

Hun mener kommunen måtte sørge for at Kulturskolen fikk en stilling som kunne påta seg opplæringa. Dette kan skje i nært samarbeid med skolen, antydet hun.

- Det som er situasjonen er at Evenes musikkorps sliter med rekrutteringen og det er bare et spørsmål om tid før det blir stille på 17. mai. Jeg håper noe kan gjøres og at dette ikke skal skje, sa Pettersen.

MUSIKKORPS: Unni Leiros Pettersen kunne ikke garantere musikk på 17. mai i Evenes. Årsaken er at det ikke er rekruttering til Evenes musikkorps.