Jon Arnesen har vokst opp på Bjarkøy og er ofte på gamle tomter. Etter at snøen forsvant så han at et naturområde fremdeles brukes som fyllingsplass i naturen.

- Det er på den østlige delen av øya ved det gamle kystbatteriet. Her har det i varierende grad vært et problem i mange år, sier han.

Arnesen har lagt ut bilde av plassen på sosiale medier.

- Her i 'batteriet' på idylliske Bjarkøy dukket denne private søppelfyllingen opp. Brent søppel, metall, glassfiber, kobberrør og knust glass. Det ligger like i kanten av en tidligere etablert grovavfall tømmingsplass som vokser og vokser. Dette ser ikke pent ut, sier Arnesen.

Ta kontakt

Han har også gitt beskjed til Harstad kommune om forsøplingen.

Rådgiver Tyra Meininger Saudland sier at våren dessverre er tiden for å finne stedene folk har kastet fra seg sitt søppel på steder det ikke hører hjemme. Hun ber folk si fra når de finner nye søppelplasser.

- Det er vanskelig å finne ut hvem som forsøpler, men noen ganger klarer vi å finne ut av det. Da ber vi dem rydde opp, sier hun.

Heldigvis er folk flest opptatt av å ha en en pen og ren natur, sier Saudland.

- Folk plukker gjerne opp det de finner når de går tur og mange er med på strandryddedagene.

Strandryddedagen

Saudland sier at noen folk gjerne kaster søppel der de allerede ser at andre har gjort det samme.

- Det er noen steder hvor søppelet kommer tilbake. Jeg har snakket med folk som rydder på en plass, men etter en måned eller to så er det noen som har dumpet enda mer. Hvis kommunen skal rydde opp, havner regningen hos fellesskapet.

Til sommeren blir det innsamling av bilvrak og metallskrot. Før den tid, allerede førstkommende helg, arrangeres Den store strandryddedagen.

- Folk som vil være med må gjerne ta kontakt med meg, så sørger vi for henting av skrotet. Men her i Nord-Norge blir denne helga litt tidlig for mange. Det betyr at vi er klare til å hente søppel og avfall også senere på våren, sier Saudland.

Pia Andersen fant dette i en veiskråning like etter fylkesgrensa på Sandtorg. - Det ser forferdelig ut. Man burde lete etter noe med navn eller andre kjennemerker på, sier hun. Foto: Pia Andersen
Natrskjønne Bjarkøy har også sin andel av ulovlige søppelplasser. Foto: Jon Arnesen
Pia Andersen fant dette i en veiskråning like etter fylkesgrensa på Sandtorg. - Det ser forferdelig ut. Man burde lete etter noe med navn eller andre kjennemerker på, sier hun. Foto: Pia Andersen