20 dager gjøres betinget på særlige vilkår, han må gjennom et program mot ruskjøring. Han mister førerkortet i tre år og må betale en bot på 15.000 kroner. På grunn av hans lave inntekt slipper han å betale saksomkostninger.

Blodprøve viste at han hadde en promille på 1,7 og var ruspåvirket tilsvarende 0,2 i promille.

Det var tips fra en bilist som gjorde at tre tjenestemenn dro hjem til mannen. 500 meter fra boligen møtte patruljen mannen kjørende. De stoppet han ved å blinke med lysene. En av førstebetjentene gikk ut for å snakke med han. Mannen ga fra seg førerkort og vognkort, men da førstebetjenten ba mannen om å komme ut av bilen nektet han. Mannen uttalte at han hadde sort belte i taekwondo. Politiet måtte true med pepperspray før mannen kom ut av bilen.

Truet også helsepersonell

Mannen ble påsatt håndjern og plassert i cellevognen. På turen inn til sykehuset kom mannen med flere trusler mot betjenten som satt sammen med han. Mannen hevdet han skulle knuse trynet hans og drepe førstebetjenten. Han spyttet og sparket i døren på bilen.

På sykehuset ble mannen satt i rullestol, beina ble stripset, mannen fortsatte med truslene. Også overfor helsepersonell.

Et politivitne sa i Trondenes tingrett at mannen var umulig å samarbeide med, og at intensiteten over truslene og adferden var svært skremmende. Tjenestemannen sa også at tiltalte var både utagerende, men han kunne fremstå som rolig, kalkulerende og målrettet. På glattcellen sparket han i døren, gjorde kampsportbevegelser, og brukte et par timer på å roe seg ned.

Mannen forklarte i retten at han ikke husker noe fra hendelsen. Han hadde kjørt fra nabokommunen inn til Harstad på grunn av en tannlegetime. Han var nervøs og hadde ikke spist om morgenen. Det siste han husker var at han gikk ut av tannlegekontoret. Det neste han husker er at han våknet opp på glattcelle. Da han ble konfrontert med promillen på 1,7, antok han at han hadde drukket etter tannlegetimen.

Tidligere dømt for trusler

Retten mener mannens oppførsel og ruskjøring skal straffes med ubetinget fengsel. Mannen satte seg aktivt til motverge under pågripelsen ved å forsøke å sparke polititjenestemannen, og framsatte flere alvorlige trusler mot politiet.

Retten dømmer mannen for ett tilfelle av promillekjøring og ett tilfelle av trusler mot offentlig tjenestemann. Mannen er to ganger tidligere domfelt for kjøring i ruspåvirket tilstand, og en gang tidligere dømt for trusler.

I skjerpende retning peker retten på at kjøringen skjedde på en lengre strekning, gjennom tettbygd strøk med høy promille. Mannens kjøring har medført stor risiko for skade. Retten mener at promillekjøringen isolert sett ville gi mellom 21-24 dagers ubetinget fengsel.

Mannens oppførsel overfor politiet ser retten alvorlig på. Ifølge rettspraksis er den klare hovedregel, domfellelse for vold og trusler mot politiet skal resultere i ubetinget fengsel. Isolert sett ville også truslene medført 12-24 dager ubetinget fengsel.