Beboere i områdene Kilhus, Bergseng, Ervik, Stornes, Møkkeland, Aun, Elgsnes, Kasfjord – Borkenes, Gåre/Vikeland, Tømmeråsen og Åsegarden får nå ny måler.

Disse områdene utgjør første etappe i den myndighetspålagte utrullingen av nye, automatiske målere. Myndighetene har gitt de lokale nettselskapene ansvaret for å erstatte

de gamle analoge målerne med nye digitale, og i vårt område er det Hålogaland Kraft Nett som har ansvaret.

-Dette er en meget omfattende jobb som vi ikke har ressurser til å ta alene. Derfor vil installasjonsfirmaet OneCo bytte de aller fleste målerne for oss. I selve utrullingsfasen er det derfor de som vil ha kontakt med kunden, sier prosjektleder Kjell Luneborg.

Informasjon

Beboere som omfattes av første etappe har fått en melding fra OneCo med forslag om tidspunkt for målerbyttet.

- Passer ikke dette, så er det bare å gi oss tilbakemelding. OneCo vil da prøve å flytte målerbyttet til et tidspunkt som passer bedre. Får ikke installasjonsfirmaet svar på SMS-en, vil de ringe opp kunden. Vi håper alle responderer på henvendelsen fra OneCo og får avtalt tid for byttet. Slik unngår vi unødig tidsbruk, sier Luneborg.

- Hvor lang tid tar selve målerbyttet?

-Normalt cirka 30 minutter. Strømmen vil være borte rundt 10 minutter. Dersom måleren er inne i huset må det være en person over 18 år til stede.

Dersom montør kommer til avtalt tid og ingen er hjemme, legges det igjen informasjon om veien videre. Vi håper og tror vi skal unngå for mange av disse tilfellene.

-Koster dette noe?

- Nei, ingen vil få faktura for dette målerbyttet. Selve AMS-prosjektet er satt i gang etter pålegg fra myndighetene ved NVE, og vil bli finansiert over nettleien. Foreløpige beregninger viser at dette prosjektet isolert vil gi en økning i nettleien på cirka 200 kroner per år for en normalhusholdning med årlig forbruk på cirka 20.000 kWh, sier Luneborg.