Fredag formiddag sto vaktbilen til Nordic Crane i ro noen minutter, før den satte kurs for å hente nye moduler sammen med politiet og en følgebil.

Arbeidet med å forflytte moduler i Harstadåsen går unna og den nye blokka i Harstadåsen har i løpet av få dager vokst med flere etasjer.

– Vi har ansvaret for å frakte modulene fra Stangnes til byggeplassen i Harstadåsen, sier Matthew Montgomerie, som er leder for denne jobben i Nordic Crane.

– Vi har svært mye å gjøre i Nord-Norge i disse dager. Det bygges mye i landsdelene. Derfor har vi leid inn kran og biler fra K. Simonsen Transport i forbindelse med oppdraget, forteller Matthew.

– Vi startet opp i forrige uke med de første modulene. Jeg regner med at de siste modulene til de to av de tre første blokkene kommer på plass i løpet av tirsdag i neste uke.

Det er totalt 84 moduler som i løpet av en drøy uke blir fraktet fra Stangnes-basen til byggeplassen i Torfinns gate i Harstadåsen. De frakter en modul av gangen. Det er ikke samme størrelsen på alle modulene, som har kommet til Harstad fra Estland.

– Vi kommer tilbake i juli for å frakte de siste modulene til den tredje blokken som skal opp. Da vil bruke kortere tid en nå, opplyser Matthew Montgomerie, som tidligere i uken var i Harstad for å kjøre vaktbilen som ligger først i køen. Også en politibil og en følgebil er med på transporten av moduler til Åsen.

Byggetiden av blokkene i Åsen er satt til 16–24 måneder. Oppstarten skjedde i 2016. ilighetene fabrikkbygges og ferdigstilles deretter på byggeplass. Alternativt vil leilighetene bli plassbygget. Innvendige flater er av gips og utvendige flater er av trepanel og betongfiberplater.

Totalt kommer det 51 leiligheter i Åsen. Etter planen skal de første leilighetene stå klar i september

FØLGEBIL: Her vaktbilen til Nordic Crane som kjører foran transporten med moduler til boligblokken i Harstadåsen. Foto: Tore Skadal