Fredag morgen er det klart for oppstart av Skafferiet Gourmet. Trioen Tom-Erik Bustadmo, Kim Hagen og Erik Austgard.

– Vi har allerede gjort oss kjent her i Amfi Bertheus med et lite utsalg av varer som er produsert av norske småskalaprodusenter. De har vi solgt fra Schjøtnerkiosken, sier Erik Austgard.

Han jobbet i mange år ved puben Lanternen. De laget han blant annet pizza og tappet øl. Felles for trioen er at de alle har lang fartstid bak disken i utelivsbransjen. De jobbet alle sammen på Nordlændingen da en startet opp med ølfestival der.

– Vi har allerede testet en del produkter fra Skjøtnerkiosken. Den har vi i perioder hatt åpen siden november, forteller Tom-Erik Bustadmo fra Vikeland i Kvæfjord.

– Nettopp Kvæfjord har en lang tradisjon når det gjelder matproduksjon, sier Kim Hagen.

– Vi vil ha et samarbeid med Bonnier og Sønn. De har produksjonslokaler på Borkenes som vi på sikt vil kunne ha i vårt utsalg, sier Kim.

De har inngått samarbeid med en rekke småskalamatprodusenter i landsdelen. Blant annet Bø Gårdslakteri på Bø. De får vakuumpakkede fiskeprodukter fra Halvors Tradisjonsfisk og Astrup i Lofoten.

– Vi er spent på hvordan dette utsalget av nordnorsk mat vil bli mottatt, avslutter Erik Austgard.