Klubben takket tidligere i år ja til å arrangere Distriktsmesterskapet i trekkspill.

– Det er ikke lenge siden vi i Harstad arrangerte dette mesterskapet i Nordic Hall. Nå tok vi over et mesterskap som en klubb i Vesterålen skulle ha, sier Ole Rørvik, som kommende helg melder om påmelding fra Lofoten i sør til Vadsø i Nord.

Distriktsmesterskapet arrangeres hvert år, men turnusen for hver klubb er normalt 5 årt. Trekkspillklubben har god erfaring med arrangementet og lørdag vil det komme trekkspilltoner fra lørdag morgen til sent på kvelden.

Mesterskap

– Det konkurreres i følgende klasser: - Aldersbestemte solistklasser, Duettklasse, Underholdning, Variete, gammeldans for orkester og grupper og åpen klasse., forteller Rørvik.

– Det skal kåres en vinner i hver av disse klassene. Alle deltakerne vil få diplomer.

En deltaker kan delta i maks to klubber/grupper i hver klasse, sier Ole Rørvik.

75-åringen fra Rognan i Saltdal har bodd i Harstad i flere år. Pensjonisten fra Tømmeråsen har tro på at samboer Tone Sahlberg (Harstad) kan markere seg i distriktsmesterskapet. Selv har Ole spilt trekkspill siden han var åtte år.

Dyktige

– Hun er en som kan sette preg på mesterskapet, sammen med Rune Larsen (Flakstad) og Terje Bruun (Svolvær), forteller Rørvik, på spørsmål om nivået på deltakerne i mesterskapet. I tillegg flere utmerkede aktører utover disse.

I 2017 er det trekkspillklubbene i Tromsø og Vadsø, som ha de fleste aktive deltakerne i nord.

I Harstad Trekkspillklubb har en drøyt 10 aktive utøvere.

– Når vi arrangerer et distriktsmesterskap her i Harstad har vi god hjelp fra de ansatte på Scandic i Nordic Hall. I tillegg bidrar slekt og venner til at vi kommer i mål, sier han.

– Vi starter i titiden lørdag morgen og i fem-seks timer vil deltakerne spille trekkspill, sier Ole.

På kvelden er det festmiddag for deltakerne.

– Det er her vinnerne i de fire forskjellige klassen vil bli offentliggjort, forteller trekkspillmannen fra Tennvassåsen i Harstad.

veteran: Leder i Harstad Trekkspillklubb, Ole Rørvik, inviterer til distriktsmesterskap i Nordic Hall kommende lørdag. Foto: Tore Skadal