Det sier Stian Rostadmo om etableringen av Haalogaland VVS. Han er daglig leder og en av de tre eierne av bedriften som i disse dager er i ferd med å etablere seg på Åsby.

– Vi har leid deler av lokalene er Elkjøp tidligere var etablert. Vi har leid rundt 150 kvadratmeter lager i første etasje og har omtrent samme areal i andre etasje til kontorer, forteller Rostadmo.

Han er glad for at en nå har fått egne lokaler. I perioder har han hatt hjemmekontor og har brukt garasjen som lager.

– Jeg jobber som prosjektleder og regner på oppdrag for Haalogaland VVS. Jeg er også ute i felten ved behov. I øyeblikket har vi en rørlegger. Fra 2. mai vil vi har tre fagarbeidere i arbeid, sier Asle E. Storelv.

– Jeg har jobbet i snart 40 år i denne bransjen. Blant annet 10 år i Sverige, sier Storelv.

Lokal bedrift

– Vi har tro på at det skal gå bra å etablere seg i et marked der det er flere aktører.

Storelv og Rostadmo er opptatt av de driver en bedrift som er eid og styrt ira Harstad. Ved større oppdrag vil de ta i bruk innleid arbeidskraft.

– Jeg har selv montert solfangere i min bolig. Dermed har jeg fått ned strømforbruket på min egen bolig. Dette i kombinasjon med en luft-vann varmepumpe som overtar i mørketiden. De som har en eller annen type vannbåren varme allerede i bruk kan enkelt knytte på solfangere og utstyret er forholdsvis lite kostbart.

Han sier at Enova har gode støtteordninger for så vel private husholdninger som offentlige bygg som ønsker å få ned forbruket ved hjelp av varmepumper, solfangere eller andre typer varmekilder. Han vil også ta kontakt med Innovasjon Norge med tanke på å få etablert flere solfangere i hus i Harstad-området.