Det er Kunnskapsparken Nord (Kupa) som i samarbeid med Norges forskningsråd, Gründerhuset iQben og Harstad Makers inviterer til en innovasjonsdag spekket med arrangementer rundt innovasjon, FoU og entreprenørskap. Det er allerede 112 påmeldte fordelt på tre arrangementer.

– Vi synes det er svært gledelig at innovasjons- og entreprenørskapsmiljøet i Harstad lykkes i å engasjere så mange i vår region til en felles dag, sier rådgiver Marius Stamnes i Kupa.

Arrangementene vil foregå på tre forskjellige arenaer utover dagen, Bakerinnen, Kaarbøbygget (Kupa, Statoil og Polarkonsults lokaler) og Harstad Makers.

– Dagen starter med Kupa Innovasjonsfrokost på Bakerinnen, der patentbyrået Onsagers skal snakke om patenter og rettighetsbeskyttelse. Litt senere på dagen arrangeres Norsk Forskningsråds SkatteFUNN-seminar på Kaarbøbygget, der tilhørerne får vite om SkatteFUNN-ordningen for innovative bedrifter og eksempler på hvordan bedrifter i Harstad har benyttet seg av dette tidligere. Innovasjon Norge Arktis og Troms fylkeskommune presenterer sine virkemidler ovenfor entreprenørskap og innovasjon. Det vil også bli anledning til å booke en-til-en rådgivning med representanter fra Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Troms fylkeskommune i forkant, sier Stamnes.

Innovasjonsdagen i Harstad avsluttes med det månedlige Lyspunktet på Harstad Makers, der Frode Eldevik fra Relashe og Ole Magnar Drønen fra Scale Protection forteller om sine erfaringer fra idé til bedrift.

– Det blir også gode muligheter til å utforske alt det spennende som Harstad Makers holder på med for å vekke skaperglede og entreprenørskap i Harstad, sier Marius Stamnes.