Han sier selv at han egentlig er pensjonist, men han har det travelt fordi mange vil ha hjelp fra hans erfaring i forskjellige saker. Dermed blir det mange politiske verv, og en 50-prosentstilling for å se på konsekvensene for bortfall av taxfree-ordningen - noe som krever en del reising.

Hjemme på Kveøya har han kontor hvor han jobber med å forberede arbeidet med sakene.

Han er leder av Kvæfjord Ap og sitter i kommunestyret og formannskapet i tillegg til å være sekretær i Foreningen Norden Harstad og omegn.

Han var pensjonist en liten stund etter sin stortingsperiode, men mange hadde behov for hans evne til å åpne dører. Så da ble det lite tid til å være pensjonist, og mye arbeid. Det setter han stor pris på.

Advarer mot taxfree-kutt

– Flyplassene i nord er under et konstant press for endringer til det verste for passasjerene, sier Bendiks Harald Arnesen.

– Sterke krefter vi endre eller fjerne taxfree-salget på flyplassene, noe som vil få store konsekvenser for Avinor hvor cirka halvparten av inntektene kommer fra dette salget.

Arnesen mener at dette er en farlig vei å gå, for det vil bety at Avinor ikke har midler nok til å opprettholde alle flyplassene som er i dag, og prisene kan øke kraftig på flyreiser.

– Det er nå partiene må kjenne sin besøkelsestid, for dersom taxfree-ordningen faller bort, må statlig myndigheter stille opp med minst 2,5 milliarder kroner for å kompensere for de tapte inntekter til Avinor. Dersom de skal gjøre det, vil pengene gå ut fra samferdselsbudsjettet, noe vi vil merke godt i Nord-Norge sier Arnesen.

Fisk i leiligheta

På spørsmål om å han savner Stortinget, svarer kvæfjerdingen at han savner miljøet, men ikke det å springe rundt med dokumenter fra møte til møte uten å få tid nok til å ivareta jobben ute i landet.

– En av de tingene som var bra, og som noen av kommunepolitikerne kan lære mye av, er at vi mange ganger var svært uenig i sak i stortingssalen, men når vi møttes i kantina eller andre plasser var vi gode busser, alle sammen.

– Jeg har fortsatt mange kjenninger på Stortinget både blant de ansatte og de «innsatte» (politikerne) på tvers av partigrensene. Vi kunne også treffes privat for eksempel når jeg kokte boknafisk til folk fra ulike partier hjemme i leiligheta mi, og da kunne vi diskutere saker på en grei måte, sier Arnesen.