Det sier FAU-leder Rune Skog ved Bjerkvik ungdomsskole.

I Bjerkvik pågår det for tiden en omfattende debatt om ungdomsskolen, etter et forslag om å legge den ned. Førstkommende tirsdag arrangeres det folkemøte om saken, og her vil det bli fullt hus, spår Skog.

For liten

I dag går det 57 elever ved ungdomsskolen. Problemet er at det ikke er nok til å gi tre fulle klasser. Derfor er spørsmålet om å legge ned ungdomstrinnet i Bjerkvik dukket opp.

- Jeg må understreke at dette ikke er avgjort ennå, men vi håper i det lengste på å beholde skolen her i Bjerkvik, sier Skog.

At dette kommer samtidig som sentrale narvikpolitikere argumenterer for vekst i aksen Narvik – Evenes i de kommende årene, er et paradoks. Det mener både FAU og mange sambygdinger i Bjerkvik.

- Vi har tro på en positiv utvikling. Ikke minst på bakgrunn av utbyggingen på Evenes. I Bjerkvik har vi gode oppvekstvilkår for barn og unge. Vi har et aktivt kultur- og idrettsmiljø. Dette tror jeg mange av dem som velger å flytte til regionen merker seg, sier Skog.

Han advarer derfor på det sterkeste å legge ned ungdomsskoletrinnet i Bjerkvik.

Dårlig signal

- En nedleggelse vil gi et negativt signal til de nye innflytterne. Det vil fortelle dem at narvikpolitikerne egentlig ikke har tro på veksten som de forfekter. Det samme signalet vil de gi til evenesværingene, som kan bli en del av Narvik kommune i forbindelse med kommunereformen, sier Skog.

Han innser også at det kan bli positivt for ungdomsskolen i Bjerkvik, dersom ungdomsskoletrinnet i Evenes blir lagt ned og elevene må busses over Veggfjellet.

- Vi har tenkt på det også, men det er ikke noen god løsning. Det er uansett ungdommene som må bruke store deler av sin fritid i buss det vil gå ut over. Om disse er fra Bjerkvik eller fra Evenes kommer ut på det samme. Det er like ille uansett, sier Skog.

FAU-lederen ønsker ikke og framstå som en syter og en klager.

- Vi er glad i bygda vår og har en urokkelig framtidstro, Vi tror virkelig på veksten og håper også at narvikpolitikerne deler den troen sammen med oss, sier Skog.