I mars kom Trine Steien over Maria Høilis blogg der milliardærarvingen fortalte at hun skulle gi bort en halv million kroner til 20 personer som jobber med veldedighet. Bare noen uker etter at hun sendte mail, satt lederen av Sanitetsforeningen i Harstad i Høilis bil. Der ble hun filmet mens hun forklarer hvorfor Sanitetsforeningen fortjener støtte.

Etterpå fikk foreningen 25.000 kroner de skal bruke til et spesielt prosjekt.

Europris-arving

Høili er datter til Europris-gründer og milliardær Terje Høili. Steien synes det er flott at hun gir noe av sin formue til de som trenger det.

- Det er kjempebra det hun gjør. Hun får nok litt pes for at hun er den hun er. Høili har snakket mye på bloggen om stempelet milliardærdatter og plages nok litt av det. Hun er veldig opptatt av barn som ikke har midler, og det er også noe av det saniteten er opptatt av.

Da Steien kom til Gardermoen, ble hun plukket opp av Høili og hennes kamerateam.

- Hun hentet meg og vi tok en kjøretur som de også filmet. Det er en morsom måte å gjøre det på. Hun plukker opp en fremmed og får høre om hva folk holder på med.

Mange prosjekter

I dag har Sanitetsforeningen i Harstad rundt 115 medlemmer.

- Det er ganske mange, men vi trenger flere nye medlemmer - spesielt yngre. De eldre medlemmene er viktige, men for at foreningen skal leve videre trenger vi bedre rekruttering enn det vi har i dag, sier Steien.

For tiden jobber de med kampanjen "Ja betyr ja" rettet mot russen.

- Akkurat nå pakker vi inn nesten 200 goddie bags til russen som del av kampanjen. De deles etter planen ut i slutten av neste uke.

Sanitetsforeningen jobber også som frivillige innen eldreomsorgen og har en integreringsgruppe rettet mot innvandrere. I Etiopia støtter vi en søsterforening som også går godt.

- Vi skal også ha en fagdag om seksuelle overgrep og jobber med temaet fødselsdepresjoner.

Steien har vært i Harstad siden 2012. Siden 2009 har hun vært frivillig i Sanitetsforeningen.