Det har i en periode vært usikkerhet rundt drift og eierstruktur for virksomheten på Sandtorg sør for Harstad. Dagens eier hadde avertert anlegget til salgs,  og flere alternative muligheter har vært lansert.  Nå er det klart at eiendommen selges til Harstad Havn og Selfa Arctic As har tegnet en 10 års leiekontrakt på deler av anlegget, opplyser Selfa Arctic i en pressemelding.

Startet i 1971

Erling Viksund fra Bergen startet opp Viksund Nor AS i 1971 og dagens eiendom og bygg ble satt opp i 1982.

Etter konkurs i 1989 tok Harstad Skipsindustri AS over og videreførte drifta i selskapet Arctic Boat AS. I 1997 ble Selfa Arctic AS deleier sammen med Harstad Skipsindustri AS. Etter år 2000 har anlegget vært heleid av Erik Ianssen, både gjennom Selfa Arctic As og hans eiendomsselskap IndustriParken Eiendom AS.

Drifta har siden 1971 vært produksjon av fiskefartøy og reparasjon av alle typer fartøy under 80 tonn.

Vil utvikle tomta

Havnesjef Ivar F Hagenlund er fornøyd med at handelen gikk i boks.

- Harstad havn trenger flere kaiarealer, og vi planlegger 400 mål utbygging på Rødskjær. Massene til dette vil kommer fra tunnellsprenging for ny E10 fra Tjeldsundbrua til Fiskefjorden. Eiendommen vi nå har kjøpt henger sammen med den nye havna. I tillegg ønsker vi å utvikle mer maritim industri på tomta vi nå har kjøpt, sier han.

Gevinst på 17 millioner kroner

Daglig leder Berit Ianssen i Industriparken Eiendom As er selger av anlegget. 22 millioner kroner ble salgssummen.

- Dette gir oss en regnskapsmessig gevinst på 17 millioner kroner. Med en total egenkapital på ca 100 millioner kroner, gir dette oss muskler både til å utvikle Selfa Arctic AS, vår nullutslippsteknologi og våre eiendommer videre. For oss var det dog like viktig å få en seriøs, lokal investor som kan utvikle det flotte anlegget på Rødskjær videre.

Avdelingsleder Magne Stenhaug er fornøyd med sluttresultatet.

- Drifta er nå sikret i 10 år. Vi skal snart i gang med å bygge elektriske fiskefartøy. Både dette og mange satsinger fremover vil kreve gode og sterke eiere, sier han.

Stenhaug er også glad for at bygget på Rødskjær nå både får helt ny taktekking, gigantportene i enden av produksjonsanlegg vil bli fornyet,  og hele kontor/hotelldelen skal rives og bli topp moderne.