Det hele startet da Aps Halvar Hansen tok opp signalregulering av fotgjengerfeltet ved Amfi Kanebogen senter. Av hensyn til de mange bevegelseshemmede og svaksynte som bor i området, ønsket planutvalget å få utredet muligheter for lysregulert planovergang.

– Har administrasjonen oppfylt bestillingen? Slik jeg ser det gikk i stedet administrasjonen sammen med utbygger og konkluderte med at det ikke var behov for lysregulering på grunn av den lave trafikkmengden. Dette hadde ikke administrasjonen myndighet til å gjøre, mente Hansen.

Rådmannen svarte at de nok hadde tolket planutvalgets vedtak annerledes enn det som var intensjonen.

Det fikk Frps Hanne CS Iversen til å reagere.

– Jeg er mildt sagt overrasket over at så tydelige signaler ikke blir tatt på alvor av administrasjonen, undret Iversen.

Også Aps Kari-Anne Opsal valgte å ta bladet fra munnen.

– Nå sitter vi med skjegget i postkassen og må ta denne millionkostnaden selv. Jeg syntes rådmannen er for lite ydmyk og tar for lite selvkritikk i denne saken, påpekte Opsal.

Også i saken rundt behandlingen av driftstilskuddet til Trondarnes musikkbarnehage fikk rådmannen passet påskrevet.

– Dette er ingen sak det er grunn til å være stolt av, sa SVs Johnny Kristiansen tydelig indignert.

– Det burde vært kjent lenge før kommunestyret fattet vedtak i virksomhetsplanen i desember at man ønsket fortsatt drift ved barnehagen. Dessuten burde man vite at kommunen ikke kan legge ned en privat barnehage uten at de selv ønsker det. Jeg føler, rådmann, at vi ble ført bak lyset i denne saken, hevdet Kristiansen, som selv ikke var til stede under behandlingen.

Til dette svarte rådmannen:

– Jeg syntes det er høyst merkelig at noen som ikke var til stede da saken ble behandlet i formannskapet, hevder at saken ikke var belyst. I dette formannskapsmøtet fikk politikerne alle opplysningene som var tilgjengelige, sa Hansen.

– Jeg synes det er forunderlig at ikke rådmannen viser litt større ydmykhet, men heller velger å gå i debatt med politikerne, sa Johnny Kristiansen.