Mannen som ble pågrepet for biltyveri i Evenes var i 20-årene. I tillegg til å ha stjålet en bil, skal han også ha kjørt ruspåvirket.

- Det er sikret blodprøve av mannen da det mistenkes ruspåvirket kjøring, meldte politiet klokken 08.47 fredag morgen.

Politiet har rykket ut til mange hendelser i distriktet natt til langfredag, og den unge mannen som ble pågrepet for biltyveri var ikke den eneste som skal ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Dette er de øvrige hendelsene i distriktet:

Narvik: En mann i 20-årene er siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand i Narvik sentrum.

Beisfjord/Narvik: En sort labrador gikk løs i Beisfjord. Hunden ble tatt vare på av politiet, og hundens eier meldte seg senere.

Leknes: En personbil kjørte av veien. Den gikk rundt og fikk en del karosseriskader. Sjåføren har erkjent uoppmerksomhet i forbindelse med kjøringen. En sak er opprettet.

Narvik: Politiet har gitt pålegg om stans i en del støyende oppussingsarbeid i et lokale i Narvik sentrum. Pålegget ble gitt jamfør loven om helligdagsfred.

Myre/Øksnes: Politiet fikk en melding om mange folk og høy stemning på Myre. En bil ble observert med folk på lasteplanet, og politiet dro til stedet.

Sortland: Politiet fikk en melding om en beruset person som satt i en snøskavl i sentrum. Han ble kjørt hjem til en kompis.

Narvik: En åpenbart påvirket mann som var 25 år gammel ble påtruffet ved Idrettens hus klokken 04.00. Han skulle da spille fotballkamp. Han var iført sine sorte lakksko. Turen gikk i stedet til legevakta for nødvendige prøver i sakens anledning, og en sak ble opprettet. Politiet mistenker at mannen var påvirket av narkotika.