Det skjer i Frelsesarmeens lokaler 20. april, forteller medlem i Caritas-gruppen i Harstad, Vårinn Hokland.

Bedre hverdagen

Caritas Norge følger den katolske kirkes verdier og prinsipper, og er en kristen og humanitær hjelpeorganisasjon som arbeider for å bedre hverdagen for mennesker i Norge og i land i Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika.

– Vi får 20. april besøk av Kristin Storaker, som er menneskerettighetsrådgiver fra den norske organisasjonen Stefanusalliansen. Hun kom nylig kom tilbake fra Afghanistan, hvor kristne er utsatt for forfølgelse og drap, sier Hokland.

Stefanusalliansen er en norsk organisasjon som jobber i mange land, også i Norge for å fremme religionsfrihet og informere om forfølgelse og drap av minoritetsgrupper.

– Vi synes det kommer for lite fram i media hva som skjer i andre land med hensyn til minoriteter, forfølgelse og drap, sier hun.

– Ingen skal nekte deg

Derfor ble det sendt en mail til Stefanusalliansen, og svaret var at Storaker kommer oppover for å foredra på temakvelden.

– Det vi i Caritas ønsker å fokusere på her i Harstad, er at du få lov til å tro på det du vil uten at andre skal nekte deg det, sier Hokland.

– Derfor har vi sendt invitasjon til de andre kirkene i byen, og håper de kan bli med på denne temakvelden.