Det var tittelen på motivasjonsforedragene der blant andre kjente idrettspersonligheter som ex-fotballspiller Stig Inge Bjørnebye, ex-sandvolleyballspiller Bjørn Maaseide, ex-syklist Thor Hushovd og sjef for det norske langrennslandslaget, Vidar Løfshus, holdt sine foredrag.

Latter og klappsalver

I tillegg hadde arrangørene hentet inn tidligere Europaminister og fiskeriminister, Elisabeth Vik Aspaker, daglig leder av Finnmarksløpet, Svanhild Pedersen og Erik Plener fra gruppen som jobber med å få VM i alpint til Narvik i 2025.

Og sist, men ikke minst, hadde de hyret inn DDEs frontfigur og vokalist, Bjarne Brøndbo som konferansier. Brøndbo imponerte publikum med sang, vitser og historier, som mer enn en gang frembrakte latter og klappsalver i konsertsalen i Ibestad kulturhus.

Hensikten med konferansen var å bidra til engasjement, vekst og næringsutvikling i Sør-Troms, gjennom motivasjon og nettverksbygging. Foredragsholderne er mennesker som innen sine områder har erfaring med å sette seg høye mål og å få store ting til å skje.

Positiv for hele Nord- Norge

Ibestadordfører Dag Sigurd Brustind var etter konferansens slutt ikke i tvil om at det hadde vært et vellykket arrangement.

– Jeg nøler ikke med å karakterisere denne konferansen som svært vellykket. Et panel med foredragsholdere som er i stjerneklassen og som har kommet med mange gode råd og innspill på hva som kreves for å lykkes. Dette har vært en konferanse som ikke bare har vært positiv for Ibestad, men også for hele Nord- Norge.

– Vi har i hvert fall fått motivasjon til å stå på videre, og gjennom denne form for konferanser sette søkelyset på hva som kreves for å lykkes, enten man kommer fra et lite samfunn eller en stor by.

– Derfor skal vi jobbe for at dette skal bli en årlig foreteelse som vi tar sikte på skal gå av stabelen onsdag før freeride arrangementet på Andørja, sier Brustind.

Har hatt en god dag

Også daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, som er medarrangør av konferansen sammen med Ibestad kommune, tar sikte på at de skal få til dette arrangementet årlig.

– Jeg føler at de som har holdt foredrag i dag med all mulig tydelighet har fremmet et budskap om dersom du skal skape noe med mål om å få noe til, så må du ha troen på det, du må stå på, og så må du bare gjøre det.

–Jeg er ganske sikker på at alle de som satt i salen her i dag har hatt en god dag og følt på at vi også kan, bare vi gjør det, sier Dybdal, som svarer følgende på spørsmål om konferansen er kommet for å bli:

Kanskje til et annet sted

– Ja! Den har vært en suksess og den kommer til å fortsette. Men kanskje skal vi være rause, og kanskje arrangerer den et annet sted til neste år? Vi trenger ikke å låse oss til at den skal være her i Ibestad.

– Kanskje skal vi legge den til et annet sted i regionen som vi tilhører og som vi bidra til å løfte seg. Jeg kan imidlertid ikke her og nå si hva som skjer til neste år. Det må vi som arrangører sammen sette oss ned å se på.

– Det eneste jeg med stor grad av sikkerhet kan si, er at det blir konferanse også til neste år, og at den blir onsdag før freeridestarter, lover Dybdal.

Bjarne Brøndbo bandt programmet sammen og skapte latter og allsang ved flere anledninger. Foto: andreas Isachsen
Sverre Utvåg(t.v.) Johannes Utvåg, Bjørn Akselsen, Sturla Bangstad og Ole-Jonny Korsgaard angret ikke på at de tok turen fra Harstad til Ibestad. Foto: andreas Isachsen
Leder for plan, næring og utvikling i Ibestad kommune, Trond Hanssen, fikk slått av en prat med Bjørn Maaseide(t.v.) og Stig Inge Bjørnebye i en av pausene. Foto: andreas Isachsen