Vi snakker om å ha velpleide, opplyste skogsstier og skiløyper svært nær dørstokken. Vi snakker om Blåbærhaugen, den lille bydelen med det velflidde friluftslivet, boligklyngen mellom de to åser; Harstadåsen og Kilhusåsen.

Det er lett å snuble i en tanke om Colloseum, når ørna stirrer ned på grenda fra en vinkel sånn ca hundre meter over bakken.

Bare se: Skogkransen definerer nokså tydelig den fine miksen av lavloftede rekkehus og villaer, oppmarsjert i et vakkert avlangt amfi, rundt senterpunktet Medisinaldepotet. Det er ingen tvil: Et romersk teater.

Bergselva pludrer inn fra høyre og svinger noen meandere nedover langs Skogveien, i det som blir et lite dalsøkk mot Oldra, Bergseng og til slutt ut i Bergsvågen.

I åssidene bak ligger sentrums friluftseldorado, fra hoppbakken i Kveldteigen, Folkeparken med sine lysløyper og skiarenaer, ei sykkelløype, en delvis brukt fotballbane, en buskytebane…

- Kaldt om vinteren, heter det i blant om Blåbærhaugen. Mulig det - elveløp skaper gjerne kuldegroper. Men en helt spesiell, lun jordnærhet hersker, og en planmessig ro. Sentrumsnærhet og muligheter for turboltring gir seg sjøl. Solrike sommerettermiddager skal være et av den lille bydelens sterkeste bokort. Da kjenner ørna tung grillrøyk på kilometers avstand.